torsdag 26 maj 2022

Hett i hyllan #354

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så förflyttar vi oss till maj 2018.
Precis som boken förra veckan så dök I Tanger av Christine Mangan upp som en överraskning från förlaget.

För mig var boken helt okänd när den ramlade in här och blurben på framsidan... ja, den både avskräcker och lockar. Donna Tartt-delen är den som avskräcker, mitt enda (bok)möte med henne gick inte så bra. Gillian Flynn och Hitchcock lockar ju och Patricia Highsmith har jag ingen egentlig åsikt om. Någon bok har jag inte läst av henne, dock har jag sett The talented mr Ripley som film och den är ju bra. Förhoppningsvis slår det positiva ut det negativa här och jag ska ju snart läsa den. Den är nämligen med i min Boktolva i år.

Så här står det på baksidan:
Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut i den fruktansvärda hettan. Lucy alltid självständig, alltid orädd hjälper henne att lämna lägenheten. Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Kan vara jättespännande men jag känner inte allt till författaren.
  http://mosstanten.se/2022/05/26/hett-i-hyllan-156-osynliga-lankar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så är den hyfsat tunn, inte ens 300 sidor 🙂

   Radera
 2. Den här står i min hylla oläst och jag trodde den varit med i Hett i hyllan, men jag måste ha missat den. Märkligt... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/05/26/hett-i-hyllan-297/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske har för många böcker 😲😬

   Radera
 3. Den finns i min hylla med https://eggetbok.blogspot.com/2022/05/hett-i-hyllan-136.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var nog några som fick den, då när det begav sig.

   Radera
 4. Känner inte till boken eller författaren.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/05/hett-i-hyllan-eko-av-langtan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte hört talas om henne innan boken plötsligt dök upp.

   Radera
 5. Svar
  1. Vi får väl se vad jag tycker, den ska ju snart läsas 🙂

   Radera
 6. I Tanger har varit med i mina Hett i hyllan inlägg, men jag har ännu inte läst den, men villl...
  Bidraget denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ju att läsa den i år, det är jag säker på, den är ju med i min Boktolva 🙂

   Radera