söndag 8 maj 2022

Smakebit på søndag: Den tunna blå linjen

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Ännu en vecka har gått och även om jag verkligen gillar våren så gör allt pollen mig nästan tokig. Här har inte regnat på... jag vet faktiskt inte när det regnade sist så det är helt gult ute. Ögonen rinner nästan dygnet runt. Det hade ju kunnat regna på natten, tycker jag.

I dag blir det en smakebit ur den sista(?) delen om Leo Junker, Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson. Jag kommer nog inte att börja läsa den förrän i morgon, men ändå. Och nej, den har inget med TV-serien Tunna blå linjen att göra. Den tunna blå linjen är en symbol för polisen och de som stöder dem. Så det är ett uttryck, kan man väl säga, och en flagga också faktiskt.

Min smakebit är från början av boken:
Det kommer ett brev med posten.
    Kuvertet är vitt, litet som ett vykort och stämplat i Stockholm. Mitt namn och min adress är skrivna med opersonliga versaler i blått bläck.
    Det är lunchtid och en tillfällighet att jag är hemma när det trycks genom brevinkastet tillsammans med resten av dagens post. Jag ska just återvända till jobbet så jag tar bara brevet, lägger det i fickan och ger mig av.
    Sedan glömmer jag det.

18 kommentarer:

 1. tråkigt om man inte gillar pollen, en gång plockade jag med mig ett brev från brevlådan, när jag skulle till Återvinning... en räkning som jag slängde bland soporna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju hänt att viktiga papper har hamnat i soporna...

   Radera
 2. Nu glömmer man sällan brev för man får aldrig några

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen inte många brev som kommer nu.

   Radera
 3. Redan dags för nästa del alltså. Spännande!

  SvaraRadera
 4. Tack för att du förklarade vad den "tunna blå linjen" var för något, har sett det men inte förstått vad det betytt. Ge stöd till polisen gör jag gärna, de står verkligen för en väldigt viktig samhällsfunktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tunna blå linjen har varit på tapeten ofta nu den senaste tiden. Kanske för att den har blivit allt tunnare.

   Radera
 5. Håller med Mia, det är så sällsynt att få ett brev så jag skulle aldrig glömma det om jag fick ett! Här i huvudstaden regnade det igår till sambons stora lycka. För mig som inte besväras av pollen är det inte lika viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ett och annat kuvert, men brev-brev händer aldrig. Det hade varit skönt med lite regn nu, men jag är bara rädd för att det inte slutar om det börjar.

   Radera
 6. jag trodde inte man hade brevinkast längre? Tänk vilken bra motion brevbärarna fick förut när de sprang i trappor i gamla hus utan hiss.
  tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju ganska många gamla hus där man också vill ha post 🙂 Och fortfarande inte har hiss.

   Radera
 7. Jobbigt med pollenallergi. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget jag rekommenderar 😁

   Radera
 8. Älskar den serien och planerar att läsa om den i sommar. Det är hemskt med pollenallergi. Har klarat mig ganska bra än så länge med medicin. Och det regnade rejäl här i natten till igår och på förmiddagen igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte varit överförtjust i serien, speciellt inte de två första böckerna, men förra delen var riktigt bra. Lite regn ja, det hade inte varit dumt nu.

   Radera
 9. Christoffer Carlsson verkar vara en utomordentligt trevlig person. men av någon anledning har jag inte läst någon av hans böcker. började på en men fastnade inte. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte låta bli att undra vilken det var du försökte läsa. Själv tycker jag att Den enögda kaninen har varit solklart bäst så här långt och så är den ju fristående också.

   Radera