fredag 10 juni 2022

Fem en fredag v 23: Bäst

I dag tänkte jag återigen hänga på Fem en fredag som utgår från elisamatilda. Varje fredag lägger hon upp fem frågor som vi ska svara på. Det låter kul, även om jag tror att det ibland kan bli svårt.

Veckans tema är Bäst

Vilken har varit din bästa semester?
Det här är faktiskt en omöjlig fråga att svara på. Men jag gör det lätt för mig och väljer den som var längst, både i tid och resväg; min nästan-jorden-runt-resa. Stoppen vi gjorde var Hawaii, Fiji och Nya Zeeland. Det grämer mig fortfarande att vi inte hann med Australien också, men man hinner liksom inte hur mycket som helst på sju veckor.

Vilken tycker du är den bästa månaden?
Det är lätt maj, månaden då livet vaknar igen. Bokarna får löv, rapsen blommar, jag fyller år 😁

Vad är nummer 1 i ditt liv?
Jag gillar egentligen inte alls den här sortens frågor, där en endaste sak ska plockas ut, men jag får väl välja ostbågar då. Om man bortser från nära och kära som jag helst inte vill gradera.

När tävlade du senast, och i vad?
Jösses. Det var nog så längesedan att jag har glömt det. Det var säkert i skolan, någon idrottstävling eller liknande, så jag skulle säga att det är preskriberat.

Vad är det bästa med livet just nu?
Livet är inte på topp just nu, kan man nog säga, men det är bara fyra veckor kvar till lite semester. Det får nog betraktas som det bästa just nu.

20 kommentarer:

 1. det var en rejäl långsemester, våren är härlig tid men ändå inte favoriten, haha, ostbågar är mums 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag skulle kunna äta ostbågar varje dag 😳

   Radera
 2. Wow, låter som en häftig resa :) hoppas du får en fin sommar!

  SvaraRadera
 3. Jag svarade också maj. :-) Gillar inte heller vad att gradera vad som är nummer 1. Vilken fantastisk resa ni verkar ha gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Favoritmånad tyckte jag inte var speciellt svårt att välja, maj är i särklass bäst.

   Radera
 4. Det var en omfattande resa, vore rena drömresan för mig! Maj är en fin månad men för mig är september, när det börjar lugna ner sig, bäst.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda som inte var bra med den resan var att vi inte hann med Australien. Jag har svårt att tänka mig att göra en lika lång flygresa nu så det är nog kört för min del.

   Radera
 5. Jag håller med om att det är svårt att ta ut en endaste sak som bäst!
  Det var en rejäl semester som ni tog! Vilken drömresa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det ju så att bäst bara är en enda sak och det gör det ju extra jobbigt.

   Radera
 6. maj/juni är favoritmånaderna. september kan också vara fin. tävlade gjorde en ju mycket i skolan. en fantastisk resa du gjorde. en hägrande semester är inte så dumt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanningen är nog att jag undviker att tävla. Jag är en så otroligt dålig förlorare så det är egentligen omtanke för min omgivning 😁

   Radera
 7. Spännande resa som du gjorde. Ostbågar är jag inte förtjust i, men annars ostoman, så kanske tur att jag inte är det ;) Semester ja, min första period är inte långt borta, känner mig mer än ”redo” för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är osäker på hur mycket ost det faktiskt är i ostbågar, det är väl mest majs 🙂 Jag har fyra veckor kvar till första semesterperioden, det borde man väl klara.

   Radera
 8. Det lät som en riktig drömsemester! Jag skulle välja Nya Zeeland före Australien om jag måste välja...Jag är en dålig förlorare men har lärt mig den hårda vägen att jag inte är bäst...på just nånting. Men visst grämer jag mig. Hoppas du får en skön semester , det låter som om du behöver det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi valde ju också Nya Zeeland, det lockade mest och kändes som att man faktiskt kunde hinna med på några veckor. Jag har kommit så långt att jag klarar sällskapsspel nu i alla fall, men jag undviker det oftast.

   Radera
 9. Har en kompis som bor i Freemantle i Australien. Han gör regelbundna utflykter till Ayers Rock och brukar skicka bilder på alla (o-)djur som giftiga ormar, skorpioner och annat "småkryp". Så nej Australien lockar inte. Däremot är jag fascinerad av Nyz Zealand efter allt jag sett och läst. Å det landet har du "hunnit med". WOW
  Håller med dig om maj månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gjorde resan redan 1989/-90, då var det ännu inte så extremt populärt som det är nu. Då gillade de fortfarande turister och alla var hjälpsamma. Nu vet jag inte hur det är där, men jag gissar att de är lite less på turister.

   Radera
 10. Svar
  1. Ja, jag är glad att jag har gjort den 🙂

   Radera