torsdag 30 juni 2022

Hett i hyllan #359

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så den näst sista olästa från min födelsedag i maj 2018.
Bakom stängda dörrar av B A Paris... vad lockas jag inte av i den beskrivningen, liksom.

Den här boken känns verkligen som att den borde passa mig. Det där som inte är som det ser ut, det är jag lite fascinerad av. När något låter för bra för att vara sant så är det oftast det. Jag fattar egentligen inte hur denna fortfarande kan vara oläst. Den har ju toppbetyg på Goodreads, dessutom. Och nu såg jag att den är på gång att bli film. Det är nog dags att läsa den då. Kanske en passande författare till Boktolvan 2023...

Så här står det på baksidan:
Det perfekta äktenskapet? Eller den perfekta lögnen? Alla känner ett par som Jack och Grace. Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för riktig kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig när hon går ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen. Vissa skulle kanske undra vad som egentligen pågår när middagen är över och ytterdörren har stängts.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den lät bekant, jag kanske har den med. https://eggetbok.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-142.html

  SvaraRadera
 2. Det där är faktiskt lockande för mig också.
  http://mosstanten.se/2022/06/30/hett-i-hyllan-161-de-yttre-boulevarderna/

  SvaraRadera
 3. känner inte till din bok. här är mitt bidrag: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ändå ganska känd, men kanske mest för oss som läser spänning.

   Radera
 4. Har inte läst din bok tack för tips
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-en-gnista-hopp-en-hemlig.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt många som har läst och gillat.

   Radera
 5. Ja, den lät ju spännande! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/06/30/hett-i-hyllan-302/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland förstår jag inte hur en bok kan vara oläst, när den låter så väldigt bra.

   Radera
 6. Låter intressant, skulle vara något som jag skulle kunna tänka mig att läsa när jag är intesserad av en spänningsthriller.
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-vecka-26-2022.html

  SvaraRadera