torsdag 2 juni 2022

Hett i hyllan #355

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi stannar ett tag i maj 2018.
Love Kölle hade jag inte läst något av när hans Ingrid dök upp i inboxen.

När Swedish Zombie beslutade sig för att upphöra med nyhetsbreven så var det nog många med mig som blev ledsna. De skickade nästan alltid med en e-novell och det är alltid kul att upptäcka nya författare på det sättet. Den här fanns med i det sista nyhetsbrevet. På den tiden hade jag, som sagt, inte läst något alls av författaren, men det har jag gjort under de åren som har gått. Dock bara noveller. Det har väl inte alltid gått så bra, men detta är väl mer en kortroman så det är något helt annat.

Så här står det på baksidan:
Ingrid Eskilsson är en rar liten tant som på bred östgötska charmar sin omgivning och alltid har ett gott ord till övers för andra. Om dagarna arbetar hon som församlingsassistent inom Svenska kyrkan i Linköping. På nätterna praktiserar hon nekromanti - magi och trollkonster som låter henne kommunicera med de döda och väcka dem till liv.

Mer än något annat vill Ingrid knäcka odödlighetens gåta, och till sin hjälp tar hon därför Magnus Benedictus Petri, biskop i Linköpings stift under digerdödens härjningar, och mästernekromantiker i hemlighet. Problemet är dock att när den 700 år gamla biskopen kommer tillbaka till jordelivet visar det sig snart att han har en helt egen agenda...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Visserligen bor jag i Linköping men jag känner nog ändå inte för att läsa den här.
  http://mosstanten.se/2022/06/02/hett-i-hyllan-157-stina-om-stina-och-konsten-att-intervjua/

  SvaraRadera
 2. Verkar spännande. Tack för tips.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-drommen-forde-dej-vilse.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att den kan vara bra.

   Radera
 3. Den boken har jag med, också oläst. https://eggetbok.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-137.html Blir tokig att man inte kan lägga in länk från Ipad längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen iPad så jag vet inte hur det funkar. Gör nästan allt på datorn, för det är där jag sitter hela dagarna.

   Radera
 4. Den boken äger jag och har ännu inte läst, precis som med veckans hett i hyllan-bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-vecka-22-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det inte bara är jag som inte hinner med att läsa allt.

   Radera
 5. Jag minns deras nyhetsbrev men hade ingen koll på den här boken. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/06/02/hett-i-hyllan-298/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag laddade ju ner allt de skickade med 🙂

   Radera