torsdag 9 juni 2022

Hett i hyllan #356

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi kommit till min födelsedag i maj 2018.
Historieläraren av Matt Haig var ett måste att önska sig.

Redan 2016 läste jag en bok av Matt Haig som jag verkligen tyckte väldigt mycket om. Jag bestämde mig för att jag ville läsa mer av honom, men än så länge har det inte blivit så. Dock är det väldigt mycket lättare och snabbare att önska sig böcker och den här var självklar på min önskelista. Jag har hört mycket bra om den, liksom allt annat han har skrivit. Underligt nog så har jag inte önskat mig fler... hmmm, det får jag nog göra något åt.

Så här står det på baksidan:
Tom Hazard bär på en hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras så många gånger, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv. Tom är kvasi-odödlig. På 13, 14 år åldras han endast ett. Han har med åren blivit en outsider, en betraktare av världen utifrån, förundrad och kritisk. Han följer franska revolutionen, fascineras av Facebook och hänger med Zelda Fitzgerald och Josephine Baker. Det enda han inte får göra, det enda förbjuda, är att bli kär. Som historielärare på en grundskola i London har han hittat det perfekta jobbet: han kan lära barnen om häxjakten, världskrigen och andra stora historiska händelser. Han försöker på så sätt att tämja det förflutna, som alltid riskerar att komma ikapp honom, och komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den har jag läst och tyckt mycket om. https://eggetbok.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-138.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att chanserna är stora att även jag gillar denna. När den väl blir läst.

   Radera
 2. Historieläraren har jag funderat på att läsa. Tack för påminnelsen!
  http://mosstanten.se/2022/06/09/hett-i-hyllan-158-en-box-med-romaner-av-ross-macdonald/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog ta och åtgärda den här boken. Om inte annat så kanske jag kan ha med den i min Vi möts igen-utmaning. Nästa år.

   Radera
 3. Jag har inte läst din bok. Tack för tips. https://rammengarden.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-ett-litet-snedsprang.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den kan vara väldigt bra.

   Radera
 4. Har ju också läst en bok av honom... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/06/09/hett-i-hyllan-299/

  SvaraRadera
 5. Den har jag läst och gillat, och för bara några böcker sen läste jag Midnattsbiblioteket och tyckte lika bra om den, så jag rekommenderar Matt Haig.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-vecka-23-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Midnattsbiblioteket har jag inte köpt än. Jag har tänkt vänta med det tills jag har läst Historieläraren och insett att Matt Haig är en ny favorit 😁

   Radera
 6. Svar
  1. Jag tror att chansen är stor att även jag kommer att göra det.

   Radera