torsdag 23 juni 2022

Hett i hyllan #358

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en av de olästa böckerna från när jag fyllde år i maj 2018.
Ett tag var det som att Dean Koontz böcker hade slutat översättas så när Tystnaden plötsligt dök upp så ville jag omedelbart ha den.

Det här känns som en lite annorlunda genre för skräck(nästan)mästaren Koontz, i alla fall vid första titten. När man läser vidare i beskrivningen så verkar det inte vara så enkelt som en ordinär agent-roman. En serie är det också och det har faktiskt kommit ytterligare två delar, som har översatts då. I original så är serien uppe i fem delar. Med tanke på att de senaste delarna kom 2018-2019 så ser det väl inte jätteljust ut för en översättning. Man kan ju alltid hoppas.

Så här står det på baksidan:
Jag måste verkligen dö nu, är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står hans änka, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att finna sanningen.

Ett oroväckande mönster träder fram. Hawks make verkar inte vara ensam. Många framgångsrika människor, till synes lyckliga och rofyllda, har den senaste tiden begått självmord. Någon verkar försöka skydda en hemlighet så viktig eller hemsk att ett människoliv inte är värt någonting i jämförelse.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Här kommer min https://eggetbok.blogspot.com/2022/06/hett-i-hyllan-141.html Trevlig midsommar

  SvaraRadera
 2. Har aldrig läst något av Dean Kronzell men det verkar som att han skriver spännande. Trevlig midsommar till dig!
  http://mosstanten.se/2022/06/23/hett-i-hyllan-160-oskulden/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ganska ojämn, den käre Koontz, tycker jag. Ibland är det fantastiskt bra, ibland... inte så bra. Den här serien tror jag mycket på. Trevlig midsommar!

   Radera
 3. Varje gång jag ser hans namn så funderar jag på om jag läst något av honom för länge sedan. Är fortfarande tveksam. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/06/23/hett-i-hyllan-301/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr skrev han ju mest skräck, vilket ju kanske inte riktigt är din genre 😉 Många av hans senare böcker har inte varit skräck och den här serien tror jag är typ deckare. Men helt säker är jag ju inte.

   Radera
 4. Den här är så spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet ju att du tycker det och jag tror att jag också skulle göra det 🙂

   Radera