onsdag 29 juni 2022

Kommande böcker juli 2022

Det brukar inte släppas så många nya böcker under sommarmånaderna så jag blev lite förvånad när det visade sig komma flera stycken.

Ett oväntat val av Marian Keyes
Genre: Feelgood
Serie: Rachel (2)
Antal sidor: 563
Utgivningsdatum: 2022-07-21
Förlag: Norstedts

Från Bokus
25 år har gått sedan vi träffade Rachel Walsh senast. Då var hennes liv en enda röra. Men ett livsavgörande beslut får hennes liv att ta en helt ny riktning och nu har hon ett tryggt arbete som behandlingsterapeut, radhus, trädgård och en ny kärlek. Plus en bullrig familj som inte drar sig för att lägga sig i minsta beslut.

När Rachel får ett oväntat samtal som leder till att hon plötsligt står öga mot öga med sitt livs kärlek skakas hennes trygga tillvaro om rejält. Hon, som trodde att allt gick enligt plan och skulle fortsätta att göra det för alltid, inser att det inte spelar någon roll hur gammal man är, livet kan alltid förändras och ta nya, oväntade vändningar.


2002 läste jag En oväntad semester som detta alltså är en fortsättning på. Det vore kanske lämpligt att läsa den 20 år senare.Bokälskare av Emily Henry
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-07-21
Förlag: Lavender Lit

Från Bokus
Hela Nora Stephens liv består av böcker. Som litterär agent i New York gör hon allt för sina författare, men också för sin älskade lillasyster Libby. Så när Libby ber Nora följa med till den idylliska småstaden Sunshine Falls i North Carolina ställer hon upp, om än motvilligt. Planen är att de ska ha en avkopplande systersemester tillsammans, samtidigt som Libby i hemlighet hoppas att Nora ska bli hjälte i sitt eget liv och inte bara i andras. Men i stället för picknickar i mysiga gläntor och heta möten med någon sexig skogshuggare eller snygg landsortsläkare, springer Nora ideligen på Charlie Lastra, en butter förläggare som också kommer från New York. Det skulle kanske ha kunnat bli gulligt och romantiskt, om det inte vore för det faktum att Nora och Charlie redan har träffats massor av gånger hemma i stan, och det har aldrig varit det minsta gulligt ...

En bok med den titeln... det förstår ju alla att man måste läsa den.Överlevarna av Jane Harper
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2022-07-06
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Ett misstag förändrade Kieran Elliots liv för alltid och skuldkänslorna som fortfarande förföljer honom blossar upp när han besöker den lilla kuststad som en gång var hans hem tillsammans med sin fru och deras lilla dotter. Kierans föräldrar kämpar för att få saker att gå ihop i ett samhälle som är beroende av havet, både på gott och ont, och över dem hänger skuggan av den frånvarande brodern Finn.

När en kropp upptäcks på stranden hotar väl bevarade hemligheter att dyka upp i den mordutredningen som följer. Ett sjunket vrak, en försvunnen flicka och frågor som aldrig fått något svar.


Jag hade nog velat läsa denna oavsett, men just den här har faktiskt Mattias Edvardsson översatt.Hennes rykte av Sarah Vaughan
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2022-07-08
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Emma Webster brinner för politiken. Men ju tydligare hon profilerar sig som parlamentsledamot, desto mer hat och hot tvingas hon utstå. När Emma drar igång en kampanj för att skydda offer för hämndporr på nätet riktas mediernas strålkastarljus mot hennes eget privatliv. Kort därefter händer det ofattbara: en man hittas död i Emmas övernattningslägenhet i London. Plötsligt finner sig Emma anklagad för mord.

Jag har ju liksom hört talas om Sarah Vaughan... den här låter spännande. Och aktuell.Djävulen och det mörka vattnet av Stuart Turton
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 496
Utgivningsdatum: 2022-07-01
Förlag: Modernista

Från Bokus
Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas ombord på ostindiefararen Saardam. Fartyget ska föra honom till Amsterdam där han ska avrättas för ett brott han kanske - eller kanske inte - begått. I sällskap har han sin lojala livvakt, Arent Hayes, som är fast besluten att bevisa sin väns oskuld. Bland de andra passagerarna finns Sara Wessel, en adelskvinna med en hemlighet.

Men fartyget har knappt hunnit komma ut på öppet hav förrän resan börjar förgiftas av djävulskap. En märklig symbol dyker upp på seglet. En död spetälsk tycks röra sig över däcken. Boskap dör i natten. Och dessutom hör passagerarna en fasansfull röst viska till dem i mörkret. En röst som utlovar tre oheliga mirakel, följda av en massaker. Onda krafter rör sig över fartygets däck och sakta men säkert får de resenärerna att vända sig mot varandra.

Med Pipps fängslad är det bara Arent och Sara som kan lösa mysteriet. En gåta som är kopplad till mörka hemligheter i passagerarnas förflutna - och som nu hotar att sänka fartyget och döda alla ombord.


Åh! Jag tyckte så mycket om hans förra bok!

8 kommentarer:

 1. Wow inte dåligt för att vara juli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns dessutom flera som nästan fick vara med 🙂

   Radera
 2. Överlevarna rekommenderar jag! Sen blir man ju sugen på Bokälskare pga titeln...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så klart läst den redan 🙂 Den är fristående väl? Och ja, en bok med titeln Bokälskare, hur ska man kunna stå emot det?

   Radera
 3. Ja, det var en tunn månad som vanligt. Men vi fick båda ihop ett inlägg (det är inte alla år som jag bemödat mig). Marian Keyes bok var verkligen oväntad. Jag som trodde att jag inte skulle läsa mer av henne. Men jag lär väl avvakta lite och se vad folk tycker. Sen hade jag inte koll på att Mattias Edvardsson översatt Överlevarna vilket jag kanske borde ha haft :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag brukar lyckas hitta en eller två så det här blev väl en fördubbling. Marian Keyes har jag inte läst på evigheter, men jag gillade henne väldigt mycket på den tiden när det begav sig. Jag visste ju att Mattias skulle översätta Harpers bok så jag har liksom hållit utkik efter den 🙂

   Radera
 4. Bokälskare ska införskaffas! Turtons bok har jag väntades i hyllan på engelska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ju egentligen sugen på att läsa Emily Henrys förra bok redan, men det har inte blivit så. Än. Och Turtons bok bara måste jag ha.

   Radera