måndag 6 juni 2022

TV-serie: Ted Lasso #2 (2021)

Titel: Ted Lasso
Originaltitel: Ted Lasso
Genre: Komedi
Skapad av: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence
TV-bolag: Apple TV+
Skådespelare: Jason Sudeikis, Brett Goldstein, Hannah Waddingham, Juno Temple, Jeremy Swift
Premiär: 2021-07-23
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 30 min
Såg den på Apple TV+ maj 2022

Handling
AFC Richmond och Ted Lasso kämpar för att komma tillbaka till högsta ligan. På vägen möter de oväntat motstånd och olika hinder. Bland annat brister spelarnas motivation, efter sju oavgjorda matcher på raken. Kan en psykolog hjälpa till? Kanske med annat också?

Min kommentar
Vi sträcktittade ju, mer eller mindre, på första säsongen av Ted Lasso och vi pratade egentligen aldrig om huruvida vi skulle gå direkt på andra säsongen eller se något annat emellan. Det var ett självklart val att fortsätta utan uppehåll.

Andra säsongen är inte riktigt lika bra som den första, det var kanske väntat att det inte skulle gå att följa upp något som är perfekt. Det blev lite mörkare, alternativt djupare, nu. Vilket kanske inte alltid är fel, men den här serien behöver inte några twister. Den är tillräckligt bra utan.

Seriens starka sida är karaktärerna och deras relationer. Jag är så glad i vänskapen mellan Rebecca och Keeley. Precis så där ska det ju vara. De stöttar och hjälper varandra i stället för att vara elaka och småsinta. Även den manliga vänskapen visas från sin bästa sida. Jag bara älskar Diamond Dogs. Så härligt okomplicerat. Roy Kent var en favorit redan förra säsongen, men nu blir han det än mer. Man kan liksom alltid lita på honom. Higgins växer och blir också en karaktär som man kan lita på. Ted... är Ted. 'Nuff said. Och alla spelarna i laget. Jag blir varm i hjärtat när jag ser sådan sammanhållning. Hur de alltid är där för varandra. Så mycket värme och vänskap.

Något jag inte gillar är Nates utveckling. Det känns så onödigt att förstöra honom. Och elakt. Jag kan klara mig utan det, faktiskt. Ett riktigt bottennapp var avsnittet som bara handlade om Beard. Det kan nog platsa under kategorin "drömavsnitt". Även om det nu faktiskt inte var en dröm. Jag förstår inte varför alla serier verkar se ett behov att sådant här avsnitt. För mig går det bort.

Det finns en del smolk i bägaren den här säsongen, som till exempel Nate och Teds ångestattacker, men det är fortfarande en riktigt bra serie. Att titta på Ted Lasso är uppfriskande och inspirerande. Den får mig att vilja bli en bättre människa. Perfekt att se när den verkliga världen blir på tok för mycket och man behöver få tillbaka tron på mänskligheten.TV Time har serien 9,7 i genomsnitt.
IMDb har serien 8,8 i genomsnitt (beräknat på 181 709 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Den här har jag helt missat och då följer jag ändå en hel del serier. Får lägga till den på att titta listan :)

    SvaraRadera