söndag 5 juni 2022

Smakebit på søndag: Alibi AB

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

I dag bär det av till Göteborg, för den årliga hotellweekenden. Dags att återigen rensa öronen från skånskan och höra en massa göteborgska igen. Det är alltid en lika härlig upplevelse. En del planer har vi, men förhoppningsvis blir det tid för ren avkoppling också. Ligga och läsa på hotellrummet är faktiskt inte fel det heller. Mamma och syskon ska ju så klart träffas, men dem klarar vi av samtidigt 🙂

Kanske kommer jag att läsa ut Alibi AB av Christina Larsson på tåget. Det beror lite på hur resan avlöper och medpassagerare (och då menar jag inte sambon). Smakebiten kommer ur den ändå. Jag kan ju också nämna att den här boken tydligen heter Allt eller inget, Viola. Också. Den har tydligen omarbetats, bytt namn och infogats sist i en trilogi där den egentligen gavs ut först... tror jag. Nåväl, det verkar inte vara en "riktig" serie, med samma karaktärer, men det vet jag ju inte säkert.

Min smakebit är från sida 148:
Viola såg sig omkring i lokalen. Allt var ordnat och klockan var sex minuter i tre. Snart skulle Felix komma. Viola blickade mot utgången och ut genom skyltfönstret där två killar höll på att sätta upp en stor skylt med deras företagsnamn och telefonnummer i stora röda bokstäver. Rött var en färg som drog blickarna till sig och stod för handlingskraft.
    Viola hade fått sätta klockan på halv fem i morse eftersom hon ju var tvungen att hinna med veckotvätten, bada, tvätta håret och handla mat, fixa frisyren med hårpomada och köpa en kostym med tillhörande skjorta och slips innan hon skulle arbeta med de saker som hade med företaget att göra.

16 kommentarer:

 1. Trevligt med Göteborg, mycket bygge, men nya bron klar
  tack för smakbiten, väldans så stressigt, själv tittar jag knappt på klockan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De bygger verkligen överallt i stan nu. Det hanns inte med någon tur över den nya bron, det får bli nästa gång.

   Radera
 2. Reser man med andra människor blir det sällan så mycket tid till läsning som man kunde önska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju det som är lite av problemet... andra människor 🙂

   Radera
 3. hoppas att du får en tyst och lugn tågresa. ibland är det så stimmigt att en inte ens kan tänka på att läsa. känner inte till din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt lugn och tyst resa, inte mycket folk alls.

   Radera
 4. Jag åker ytterst sällan tåg men tycker det kan vara trevligt, i synnerhet i sällskap av en bra bok! Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen gillar jag att åka tåg Om jag bara kunde bli garanterad att tåget går som det ska...

   Radera
 5. Har man tur kan det bli mycket lästid på resor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hanns med en del läsning 🙂

   Radera
 6. Tack för smakbiten! Lustigt att byta titel på en bok sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att titelbytet gjordes för att denna då skulle kunna passas in i den där serien.

   Radera
 7. Tack för smakbiten! Hoppas ni fick en trevlig hotellvistelse i Göteborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt så blev det trevliga Göteborgsdagar.

   Radera
 8. Härligt med Göteborgsweekend. Vi kör Linköping den här helgen. Boken står i sonens bokhylla och jag tror maken läst den. Jag har det inte i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid skönt att komma "hem" och det är verkligen så det känns. Jag tvekade lite om jag skulle läsa denna eller den med den andra titeln, som sägs vara omarbetad.

   Radera