måndag 6 juni 2022

Film: Mortal kombat (2021)

Titel: Mortal kombat
Originaltitel: Mortal kombat
Genre: Fantasy
Regissör: Simon McQuoid
Manus: Greg Russo, Dave Callaham
Skådespelare: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Joe Taslim, Mehcad Brooks
Utgivningsår: 2021
Produktionsland: USA
Längd: 110 min
Serie: -
Såg den på HBO 20 maj 2022

Handling
Cole Young är en MMA-fighter som är van vid att ta stryk för pengar, och omedveten om sitt arv - och varför Outworld's Kejsare Shang Tsung har skickat sin bästa krigare Sub-Zero för att jaga honom. Orolig för sin familjs säkerhet, så börjar Cole leta efter Sonya Blade med hjälp av Jax, som bär samma mystiska drakmärkning som Cole föddes med. Snart finner han sig i Lord Raidens tempel där de som bär märket kan få en. Här tränar Cole med de erfarna krigarna Liu Kang, Kung Lao och legosoldaten Kano, för att förbereda sig inför kampen tillsammans med jordens bästa mästare mot fienderna från Outworld i ett slag med höga insatser för universum. Men kommer Cole hinna  hitta sin arcana – den enorma styrkan i hans själ – i tid för att inte bara rädda sin familj, utan också stoppa Outworld en gång för alla?

Min kommentar
En film som har legat på vår lista väldigt länge är Mortal kombat och när sambon ställdes inför valet av denna och en annan (som det kommer inlägg om nästa måndag) så valde han den här. Det vore fel att påstå att någon av oss visste vad vi skulle förvänta oss. Så klart kände vi båda till att det finns ett spel som heter likadant, men det var allt. Vi har inte spelat det och vi känner inte heller till "mytologin".

Redan efter ett par minuter så insåg jag att det här är en film där jag måste kasta allt förnuft, all logik och trovärdighet åt sidan. Bara fokusera på fantasy. Då gick det faktiskt ganska bra. Detta är en mycket brutal film. Kroppsdelar flyger åt alla håll och kanter, blodet sprutar och inälvor väller ut ur magar, men ändå är det bara på gränsen till splatter.

Som vanligt i den här typen av film så är det för mycket slagsmål för mig. De är åtminstone inte alltid så utdragna, men de duggar väldigt tätt. Någon handling i egentlig mening finns inte. Allt som händer går ut på att få en anledning till ännu ett slagsmål. Dialogen är inte speciellt givande, men det är ändå underhållande och här finns ingen dödtid alls.

Kano var den karaktär som gjorde det uthärdligt, han var kul med en hel del roliga kommentarer och i särklass den mest intressanta. Det var ett trist öde han gick till mötes. I övrigt är det mest mediokert, förutsägbart och ganska simpelt.

Redan dagen efter att vi sett Mortal kombat så hade jag svårt att komma ihåg vad det var jag hade sett för film, men jag kan inte kalla den för dålig. Bara en axelryckning. Hela filmen känns som ett enda upplägg för en uppföljare och ja, den är tydligen på gång.Letterboxd hade den 3,2 i genomsnitt (beräknat på 166 062 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 166 201 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar