fredag 1 juli 2022

Månadsbokslut juni 2022

Antal lästa böcker i juni 2022: 8

33. Eldbärare av Anders Björkelid
34. Alibi AB av Christina Larsson
35. Dagboken jag faktiskt skrev av Jessika Devert
36. Lust att döda av Anki Edvinsson
37. Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst
38. I Tanger av Christine Mangan
39. Döden för oss samman av Håkan Mattsson
40. Generation X av Douglas Coupland

Antal lästa sidor: 2427
Genomsnitt/dag: 80
Genomsnitt/bok: 303

Snittbetyg: 3,43
Ingående i serie: 5
Påbörjade serier: 3
Avslutade serier (läst senast utgivna/översatta): 2

Drama: 2
Fantasy: 1
Feelgood: 1
Humor: 1
Kriminalroman: 1
Lad-lit: 0
Romance: 0
Science fiction: 0
Skräck: 0
Thriller: 2

Boktolvan: 2 (7/12)
Finish that series: 1 (7/12)
Hyllvärmare: 4 (26/36)
Vi möts igen: 1 (4/6)

Kvinnor: 4
Män: 4
Duo: 0

Originalspråk (svenska): 6
Originalspråk (engelska): 0
Författare jag inte läst tidigare: 4
Biblioteksböcker/e-lib: 0
Streamingtjänst: 1

Ljudböcker: 0
Recensionsexemplar: 3

Antal nykomna böcker: 1
Antal bortskänkta böcker: 0

Månadens bästa: Dagboken jag faktiskt skrev av Jessika Devert
Månadens överraskning: Döden för oss samman av Håkan Mattsson
Månadens besvikelse: Generation X av Douglas Coupland
Månadens roligaste: Dagboken jag faktiskt skrev av Jessika Devert
Månadens mysigaste: Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst
Månadens otäckaste: Döden för oss samman av Håkan Mattsson

Kommentar:
Jag vet inte vad som hände... det kändes som att allt flöt på så bra. Den ena boken efter den andra lästes ut och jag tänkte nog att det skulle bli många, många sidor. Så fel man kan ha. Trots att jag läste massor så blev det egentligen inte fler sidor än vad som nu nog måste betraktas som normalt. Betygssnittet blev inte heller särskilt bra. Till och med lägre än januari som hittills var sämst i år. Då tycker jag ändå att jag läste flera riktigt bra böcker.

Hur många böcker som ingår i serier är lite oklart för juni. Det kan vara fyra, eller kanske fem. Eller kanske till och med sex. Jag väljer den gyllene medelvägen och bestämmer mig för sex stycken (Björkelid, Devert, Edvinsson, Holst, Mattsson). Tre av dem (Edvinsson, Holst, Mattsson) är första delen i sin respektive serie och de båda senare kommer jag att läsa vidare i. Två av böckerna som ingår i serier är senaste/sista delen (Devert, Mattsson). En av böckerna ingår i min Finish That Series-utmaning (Björkelid). I juni blev det två boktolvor (Edvinsson, Mangan) och även en Vi möts igen (Björkelid). Utmaningarna går bra och jag ligger i fas eller före i samtliga.

Tre av böckerna jag läste har varit med i Hett i hyllan, så det var många riktigt varma hyllvärmare som blev lästa. Ytterligare en, inte lika varm, hyllvärmare hann jag med så totalt fyra. Tre recensionsexemplar hann jag med också.

Det blev endast en ny bok i juni. Eventuellt så kan det vara något slags rekord. Dessutom var denna enda bok inte en jag köpte själv utan en överraskning från förlaget. Jag lyckades inte göra mig av med någon bok.

Om månadens bästa: Det var en tuff kamp om förstaplatsen där både Söta, röda sommardrömmar och Döden för oss samman fick se sig slagna av Dagboken jag faktiskt skrev.
Om månadens överraskning: Jag hade hört en del bra om Döden för oss samman, men jag trodde nog egentligen inte på det. Det mesta stämde.
Om månadens besvikelse: Generation X var inte sämst i juni och inte heller faktiskt dålig, men jag hade förväntat mig betydligt mer.
Om månadens roligaste: Det är kul att känna igen sig när man läser så Dagboken jag faktiskt skrev vinner.
Om månadens mysigaste: Jo, det är en del hemska mord i Söta, röda sommardrömmar, men däremellan är den otroligt mysig.
Om månadens otäckaste: Det som är otäckt i Döden för oss samman är nog att jag faktiskt inte ser det som helt otroligt att detta skulle kunna hända.

2 kommentarer:

 1. Nu åkte Döden för oss samman upp på läslistan, den står i hyllan. Dagboken jag faktiskt skrev är min plan att läsa på plats i Göteborg i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte att Dagboken jag faktiskt skrev saknade lite Göteborgsmiljöer, den första hade mycket av det om jag minns rätt. Det kändes i alla fall så.

   Hoppas att du kommer att gilla Döden för oss samman när du väl läser den. Vad man tycker om den tror jag kan bero en hel del på vad man har för relation till döden.

   Radera