torsdag 28 juli 2022

Hett i hyllan #363

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då tar vi ett litet kliv till mitten av juli 2018.
Dennis Lehane har jag på min autobuy-lista så En äkta man var ett självklart köp när det gjordes ett besök på Adlibris Marknad under ett Göteborgsbesök.

Jag har läst det mesta av Dennis Lehane, men inte just denna då. Serien om duon Kenzie-Gennaro är helt fantastiskt bra och efter vad jag har hört så är den här minst lika bra. Den här dock inte till den serien och inte heller hör den till hans andra serie, den om Joe Coughlin. Efter vad jag har förstått så är detta en fristående bok. Underlig nog så verkar han inte ha skrivit något alls efter denna och den kom 2017. Vad gör karl'n? Har han dragit sig tillbaka? Det vore ju förfärligt synd. Nu har jag i alla fall lagt till honom på långa-listan för tänkbara författare till min Vi möts igen-utmaning. Insåg nu att det är fem år sedan jag läste något av honom senast.

Så här står det på baksidan:
Efter att ha fått ett sammanbrott i direktsändning har tevejournalisten Rachel Childs stängt in sig i sin lägenhet. Hon är fången bakom sina egna psykologiska och sociala spärrar och hon plågas av händelser i sitt förflutna. När Rachel av en slump träffar Brian och blir hals över huvud förälskad verkar det först som att han ska lyckas dra henne ut ur hennes skal. Men efter deras bröllop börjar Brian bete sig allt mer underligt. Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får Rachels världsbild att rasa samman. Är Rachel bara paranoid, kanske på gränsen till galenskap, eller är allt hon trodde var sant en lögn?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. En thriller om jag har förstått rätt? Det finns senare böcker av Lehane. Jag tittade i Libris.
  http://mosstanten.se/2022/07/28/hett-i-hyllan-165-man-som-grillar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är förmodligen en thriller eller åtminstone en spänningsroman. Och nej, det finns inga nya böcker av Lehane efter denna, bara nyutgåvor av gamla böcker.

   Radera
  2. Klart att de måste ge ut de gamla böckerna igen, när karl'n tydligen har slutat skriva böcker. Däremot har jag sett hans namn en del på TV-serier.

   Radera
 2. Boken låter spännande tack för tips.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-bucketlist.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dennis Lehane är ett av de där säkra korten 🙂

   Radera
 3. Lehane tillhör mina favoriter vilket inte hindrar att det är länge sedan jag läste något av honom. Giles Blunt med huvudpersonen John Cardinal är en annan favorit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt den första Cardinal-delen i hyllan och där har den stått i ganska många år nu (10-årsjubileum i år 😲). Det kan ju vara dags att läsa den nu.

   Radera
 4. Likadant här det var längesen jag läste något av Lehane, har ännu inte läst Patient 67 som ligger och väntar på att bli läst.
  Men här är en annan dammsamlare...
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-vecka-30-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Patient 67! Hans bästa tror jag, minsann.

   Radera