tisdag 26 juli 2022

Anti-TBR Book Tag

Den här tagen hittade jag faktiskt hos Lotten och den är så ovanlig så jag tänkte att den nog borde vara kul att göra. Det var den.

1. A popular book everyone loves that you have no interest in reading
Oj, den här är svår. Finns det överhuvudtaget en bok som alla älskar? Det finns faktiskt en hel serie som verkar vara älskad av många, men som inte alls lockar mig och det är böckerna om De sju systrarna av Lucinda Riley.

2. A classic book (or author) you don’t have an interest in reading
Med risk för att bli lynchad... Jane Austen har jag inget intresse alls av att läsa. Den här brittiska romantiska genren har jag otroligt svårt för.

3. An author whose books you have no interest in reading
Det finns nog många, men E L James böcker kommer jag nog aldrig att läsa.

4. A problematic author whose books you have no interest in reading
Det kan jag nog säga direkt att det inte finns någon sådan. Jag tycker inte att man ska blanda ihop person och verk, även om jag kanske inte direkt blir lockad av vissa åsikter. Dessutom blir ju mitt liv väldigt inskränkt om jag bara lyssnar till de som tycker likadant som jag.

5. An author you have read a couple of books from and have decided their books are not for you
Ett par böcker alltså? Hade det varit en bok så skulle jag ha svarat Diana Gabaldon, men det får väl bli Anna Jansson i stället då.

6. A genre you have no interest in or a genre you tried to get into but couldn’t
Det här med självhjälpsböcker alltså... nej, jag tror inte på dem och ja, jag har provat. Jag blev mest bara arg på alla helt osannolikt generella påståenden.

7. A book you have bought but will never read (this can be a book you have unhauled/returned to the library unread)
Jag har ingen sådan som jag har köpt själv, men däremot fick jag Agneta Sjödins Drömdagboken skickad till mig som en överraskning. Den lockar inte ett dugg.

8. A series you have no interest in reading or a series you started and have dnf’d
Jo, men här finns det flera alternativ och jag har ju egentligen redan nämnt tre stycken (fråga 1 och 5). Räcker inte det? Jag tar en fjärde då... Peter James serie om Roy Grace där jag har läst de tre första delarna, men nu blir det inga fler.

9. A new release you have no interest in reading
Jag har egentligen ingen koll alls på nysläppta böcker jag inte vill läsa så jag gick helt enkelt in på en bokhandels webbsida och tryckte på Nyheter. Och se där, redan första boken som dök upp är ett bra exempel på en bok jag aldrig kommer att läsa: Jakten på miljonerna av @miljonersmannen.

8 kommentarer:

  1. Så kul att läsa dina svar. Av Jane Austen har jag bara läst en bok. Stolthet och fördom har jag påbörjat två gånger men gillar den inte så nu gör jag inga fler försök.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är osäker på om jag faktiskt har läst något av Jane Austen, men jag har ju försökt mig på andra liknande författare. Det har inte funkat så bra.

      Radera
  2. Jane Austen har jag läst fyra böcker av, trots att hon inte är något för mig. Men en av tjejerna i bokcirkeln älskar henne och vinner lottningarna XD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad jobbigt. Lottdragning gillar jag inte. Jag vinner aldrig något. Överhuvudtaget.

      Radera
  3. Visst är den rolig! E L James böcker kommer jag inte att läsa. Och fler Gabaldon blir det inte, jag har t.o.m. sagt att jag absolut inte vill ha dem i Makeutmaningen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju ett litet dilemma med den där Gabaldon... det står ytterligare två tegelstenar i hyllan. Det säger nog en del om vad jag tycker om hennes böcker när jag säger att jag faktiskt, på allra största allvar, funderar på att ge bort de två böckerna. Utan att ha läst dem.

      Radera
  4. Jag tror verkligen inte att du hade fastnat för De sju systrarna så din känsla där är nog rätt :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, det var väl det jag trodde 🙂 Men vi kan ju ha fel båda två.

      Radera