söndag 10 juli 2022

Smakebit på søndag: Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Min semester har äntligen börjat, vi är i detta nu på bussresa och på väg norrut. Vi gillar att sticka iväg direkt när semestern börjar, bara lämna allt hemma vid sitt öde. På det viset så tvingas vi koppla av direkt och eftersom det är någon annans ansvar att ta oss dit vi ska och se till att vi har någonstans att bo på vägen så blir det avkoppling. Precis vad vi behöver. Det enda man egentligen behöver tänka på är att passa tider 🙂 Resan ska ta oss ända upp till Arvidsjaur. Det ska bli intressant att äntligen få komma norröver, även om det ju faktiskt är en bra bit kvar efter Arvidsjaur. Men det får vi ta en annan gång.

Jag försökte hitta någon passande bok att läsa, som då helst utspelar sig där vi kommer att vara, alternativt passerar. Alternativt i en fiktiv by någonstans norröver. Som jag trodde att Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt av Katarina Bivald gör. Det visade sig att det var Närke, vilket ju inte är så högt upp, men det passar ändå bra med en feelgood så här i början av semestern. Jag har tidigare läst hennes Läsarna i Broken Wheel rekommenderar och den var lagom lättsam, vilket jag hoppas att även den här är.

Min smakebit är från sida 199:
Jag borde ha stannat hemma med Pia.
    Det är min första tanke. Min nästa är en tyst förbannelse av hela den kedja av omständigheter som gör att jag just nu står här, så långt från min bekvämlighetszon att jag inte skulle kunna hitta tillbaka till den ens med karta, kompass och gps. Emmas flytt, motorcyklarna, lunchen på mc-fiket, utekvällen i Skogahammar - någonstans i händelseförloppet måste jag väl kunna hitta ett sätt att spola tillbaka, göra något annorlunda, så att jag magiskt skulle transporteras tillbaka till min soffa och bag-in-boxen som Pia generöst lämnade kvar.

16 kommentarer:

 1. det är väl bra sätt att börja semester på, hoppas det blir bra, tack för smakbiten, lite nyfiken på boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett perfekt sätt att börja semestern. För oss.

   Radera
 2. Aha, Arvidsjaur och buss, då förstår jag hur ni åker :-) Jag kan inte läsa på buss, så det vore bortkastad tid för mig... Boken har jag faktiskt läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore verkligen inte kul med bussresa om man inte kan läsa under tiden.

   Radera
 3. Hoppas du får en riktigt bra start på semestern! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både början och mitten har varit väldigt bra. Nu är det bara slutet kvar.

   Radera
 4. Alltid skönt med semester, hoppas den blir bra. Buss kan jag inte läsa fysiska böcker på, men ljudböcker finns som tur är, åker dock sällan långa bussresor numera. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckligtvis så har jag inga problem att läsa på buss. Bil funkar inte, men buss går bra 🙂

   Radera
 5. Rolig titel. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar har jag läst och gillat, så det här kanske kunde vara nåt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag tyckte denna vara bättre än Broken Wheel.

   Radera
 6. Det lät som en riktigt fin start på semestern, Arvidsjaur, så långt norrut har jag inte varit. Var i Åre för några veckor sedan och Umeå har jag besökt, så jag har väl nästan halva landet kvar! Tack för smakbit från Närke....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att ha varit så högt upp nu. Innan hade jag inte varit högre än Sälen, men nu har jag i alla fall varit två tredjedelar upp 🙂

   Radera
 7. Wow vilken lång bussresa! Jag som tyckte det var tradigt att åka ca 4 tim Sthlm-Karlstad tur och retur. Jag är tvärtom, jag älskar att vara hemma på semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag fick vi faktiskt veta att vi har åkt nästan 300 mil, så här långt. Det börjar onekligen kännas, men vi har vänt söderut nu i alla fall 🙂 Jag gillar också att vara hemma, men med bara två veckors semester så gillar vi att göra en rivstart och liksom tvingas släppa allt.

   Radera
 8. Boken känner jag inte till. Men kan räkna till att ha varit till Kiruna och norr därom upp till tre gånger. Fast då med tåg och en flyg. En gång, för väldigt länge sedan, på en fjälledarutbildning med utgångspunkt Vassijaure, fantastisk upplevelse! :) Abisko på sommaren var också fantastiskt. Har väldigt vackra minnen av norra Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill hemskt gärna till Kiruna, har alltid inbillat mig att jag skulle älska det. Det får dock bli en annan gång och då alldeles säkert inte med buss. Helst flyg då.

   Radera