torsdag 21 juli 2022

Hett i hyllan #362

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En till från juni 2018.
I fel sällskap av Viveca Sten dök oväntat upp som en överraskning.

Det här är då nionde delen i Sandhamnsserien om Nora Linde. Jag har inte varit så jättesugen på att läsa de här böckerna, eftersom jag har sett (försökt se) några avsnitt på TV och jag kan inte påstå att jag har gillat det jag har sett. Trots det så köpte jag på mig de första sex delarna, sommaren 2014. När den här boken kom så hade jag läst exakt noll (0) delar i serien. Nu har det förbättrats lite, med betoning på lite, och jag har läst den första delen. Dessvärre så besannades väl mina farhågor för jag var väl inte helt övertygad, men eftersom alla förtjänar en andra chans så har jag tänkt läsa vidare. När det blir är oklart och det är ännu mer oklart när jag lyckas ta mig till den här nionde delen.

Så här står det på baksidan:
Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull.

Den unga kvinnan Mina är på desperat flykt undan sin man sedan han nästan har slagit ihjäl henne. Allt hon vill göra är att skydda sin son, men hon är en nyckelperson i den kommande rättegången – om Nora kan förmå henne att vittna.

Andreis Kovac bär på mörka minnen från krigets Bosnien som han lämnade som barn. Han är beredd att göra allt för att krossa sina fiender och få tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att få sin vilja igenom.

Människor i Minas närhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet. Samtidigt som han kämpar med sitt sönderfallande äktenskap måste han se på när Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Någon Sandhamnsdeckare har jag varken sett eller läst så det här vet jag inget alls om.
  http://mosstanten.se/2022/07/21/hett-i-hyllan-164-en-studie-i-skrack/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar nog att läsa böckerna, tror jag 🙂

   Radera
 2. TV-serien tycker jag inte är så himla bra, men böckerna gillar jag. Så här skiljer sig våra åsikter åt en del :-) https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/07/21/hett-i-hyllan-305/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst första delen så jag gissar att de kommer att bli bättre.

   Radera
 3. tror att jag sett någon del av TV - serien. är väldigt förtjust i Alexandra Rapaport. här kommer min obegripligt olästa titel: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-v-29-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ganska många år sedan jag såg det där avsnittet på TV, men som jag minns det så var det inte Alexandra Rapaports fel att det inte var så bra.

   Radera
 4. Jag har inte sett serien eller läst din bok. Tack för tips. Här kommer mitt bidrag.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-choklad.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror och hoppas att böckerna blir bättre, men TV-serien kommer jag inte att se mer av.

   Radera
 5. Jag har gillat de Sandhams-deckare jag har läst, men behöver läsa ikapp mig i serien dock har ännu inte kommit till denna än...
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-vecka-29-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl ta tag i de där delarna som jag redan har i alla fall. Sedan får vi se.

   Radera