fredag 22 juli 2022

A New Kind of Summer Book Tag

Det här är ju en passande tag nu, det är ju sommar och denna hittade jag hos Vargnatts bokhylla.

1. Start by recommending a book from the country you're in now - as close as you can find to the place you are.
Jag befinner mig hemma, i Lund, så valet är lätt... En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson utspelar sig bara någon kilometer från där jag bor.

2. Recommend a book from a different county or area of the country.
I år blev det äntligen av att besöka de lite nordligare delarna av Sverige. Dock inte riktigt så högt upp som där Solstorm av Åsa Larsson utspelar sig. Den håller mestadels till i Kiruna-trakten.

3. Recommend a book that reminds you of summers when you were young.
Radhusdisco av Morgan Larsson är så nära min egen uppväxt som man kan komma, tror jag, med bra familjeförhållanden, ordinär skolgång och vanliga kompisar. Speglar uppväxten under 70- och 80-talet på ett lysande sätt.

4. Recommend a book from a country you've visited before.
Irland är ett trevligt land som jag väldigt gärna besöker igen så jag väljer Irland. Jag tror att den första bok jag läste av Marian Keyes var Vattenmelonen. En helt fantastiskt rolig bok, tyckte jag då, för 20 år sedan.

5. Recommend a book from a country you'd like to visit next.
Våren 2020, när allt brakade samman, var det egentligen tänkt att vi skulle ha åkt till Italien. Jag har visserligen varit där flera gånger redan, men det finns ju så mycket att se där. För att inte tala om äta och dricka. Stål av Silvia Avallone utspelar sig där och jag hoppas att det kan bli Italien nästa år.

6. Recommend a book from the furthest away place you can find.
Eftersom Nya Zeeland är Sveriges antipod så får det bli Benfolket av Keri Hulme. Den hade jag med mig på resan dit, men den fick aldrig följa med hem igen utan den lämnades på ett vandrarhem. Undrar var den är nu...

4 kommentarer:

 1. Den här hade jag ju kunnat göra idag istället! Jag gillade Radhusdisco för att han beskrev just ett vanligt liv på 70 o 80-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju fortfarande sommar nästa vecka 🙂 Radhusdisco är verkligen en bok om ett vanligt liv. Jag uppskattade det väldigt mycket.

   Radera
 2. Kul att läsa dina svar.

  SvaraRadera