torsdag 7 juli 2022

Hett i hyllan #360

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi äntligen kommit till den sista olästa födelsedagspresenten från maj 2018.
Maestro av Geir Tangen var ett måste i min bokhylla.

Geir Tangen var en bokbloggare, som jag lite halvt om halvt följde, innan han fick sitt genombrott som författare. Eller ja, han har faktiskt kvar bloggen, men det verkar inte som att han lägger så mycket tid på den nu. Vilket man ju kan förstå. Han har fullt upp med att skriva böcker. Jag är egentligen vansinnigt nyfiken på den här boken, som är första delen i en serie, Haugesund. Det verkar ha kommit ytterligare två delar i den serien och tro det eller ej, men båda är översatta till svenska. Kanske kan denna dyka upp i en Boktolva snart.

Så här står det på baksidan:
Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons karriär är på väg utför. Förr var han den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund, och hade fullt sjå med att stå emot anbuden från Oslotidningarna. Men efter ett ödesdigert misstag går Viljar från stjärna till iskall på redaktionen. Samtidigt kämpar han privat med att ta hand om sin ADHD-diagnostiserade son, och inte minst med att hantera sina egna ångestattacker.

När Viljar en dag får ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan, skickar han det bara förstrött vidare till polisen. Nästa dag hittas en kvinna mördad. Och snart trillar ännu ett kryptiskt mejl ner i Viljars inkorg...

Lotte Skeisvoll leder polisutredningen. Många rynkar på näsan åt att hon 32 år ung blivit utnämnd till kriminalkommissarie, men Lotte själv – paragrafryttare och närmast tvångsmässigt överambitiös – tycker att hon borde ha fått chansen betydligt tidigare. Men nu möts hon av en gärningsman som ständigt verkar ligga steget före. Först när det framkommer att morden tycks spegla scener ur populära kriminalromaner står hon inför ett genombrott.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Det här kan vara spännande. Har aldrig hört talas om Geir Tangen förr.
  http://mosstanten.se/2022/07/07/hett-i-hyllan-162-johan-august-strindberg/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hängde med oss bokbloggare ett tag 🙂

   Radera
 2. Har du den oläst? Ja, den måste du verkligen ta med i en utmaning :-) https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/07/07/hett-i-hyllan-303/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får nog bli en Boktolva av denna 🙂

   Radera
 3. har inte läst något av Geir Tangen, men en tid stod han på min TBR - lista i alla fall. här kommer mitt bidrag: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han låg ju först på den där listan ett bra tag, sedan flyttade han in i bokhyllan och där har han bott sedan dess.

   Radera
 4. Tack för tips
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-bibliotekskatten-dewey.html

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag läst den. https://eggetbok.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-143.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många har ju redan hunnit läsa den 😁

   Radera
 6. Hmm en deckare och författare jag inte har läst, men är för tillfället inte så intresserad av den genren, men kanske om jag skulle vilja läsa ur den detta skulle vara en bok att fundera över.
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/07/hettt-i-hyllan-vecka-27-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den kan vara mycket bra.

   Radera
 7. Jag tyckt om den! :) Har dock inte fortsatt i serien än av någon anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där anledningen, vilken den nu är, den är ganska vanlig 🙂

   Radera