torsdag 4 januari 2024

Hett i hyllan #438

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är fortfarande mitten av juni 2020 som gäller.
Nästan en månad efter att jag fyllt år så fick jag den sista presenten. Blod säljer av Stephen King hade nämligen inte släppts i maj så jag önskade mig den i efterskott.

Det här ska då vara en novellsamling, men eftersom Stephen King (ofta) är mer ordrik än gemene man så är det ganska långa noveller. Mer kortromaner egentligen. Den första av dem, Mr Harrigans telefon, har till och med hunnit bli film innan jag har kommit till skott. Stephen King är ju helt grym på noveller (ja, i stort sett vad han än skriver, om du frågar mig). Jag hade ju tänkt att jag redan skulle ha läst dessa, men eftersom de är så långa så passar de inte riktigt att läsa som jag brukar läsa noveller (mellan böcker, oftast vid sänggåendet), men jag får väl komma på en lösning.

Så här står det på baksidan:
Skräckmästaren Stephen King har alltid briljerat som novellförfattare, och återvänder här till genren och till några av sina klassiska teman: ondska, galenskap och skrivkrampens plågor.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Jag har läst en hel del King, men inte allt, och vill ju läsa mer av honom. Så denna lät intressant.
  Min riktigt gamla hett i hyllan hittas här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-vecka-1-2024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som King skriver låter intressant 🙂

   Radera
 2. King brukasr tyvärr inte vara något för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-438-vecka-1.html

  SvaraRadera
 3. Jag är nog lite förvånad över att en bok av King blir hyllvärmare hos dig ;-) https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/01/04/hett-i-hyllan-377/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir du ännu mer förvånad när jag säger att det finns fler.

   Radera
 4. Svar
  1. Jag har problem med hur jag ska läsa den. Noveller är ju oftast så korta att man kan läsa dem innan man släcker lampan, men dessa är så långa att de mer är som väldigt tunna böcker.

   Radera
 5. Vaaaarje gång jag ser en bok av King så tänker jag att det är skamligt att jag inte läser mer av honom. Någon novell tror nog jag inte att jag läst. https://bokdivisionen.se/2024/01/04/hett-i-hyllan-senseis-portfolj/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, King är superb när det kommer till noveller!

   Radera