torsdag 15 februari 2024

Hett i hyllan #444

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Inte bara den sista olästa julklappen från 2020, utan faktiskt från hela 2020.
Då var det dags för en John Grisham. Igen. Sista dagen heter denna.

Jag vet inte om det bara känns som att han släpper nya böcker i parti och minut, eller om det är så. När jag snabbt kollar utgivningsår på hans böcker så ser det faktiskt ut som att han ofta släpper (minst) två böcker om året numer. Kanske är det ändå inte så konstigt att jag tycker att hans böcker var bättre förr. Ändå så har jag honom fortfarande på min autobuy-lista. I vilket fall så känns det som att det snart borde vara dags att läsa någon av hans böcker också.

Så här står det på baksidan:
En kylig oktobermorgon 1946 stiger Pete Banning upp som vanligt, äter frukost med sin syster och åker sedan in till stan och skjuter en man.

Hela det lilla samhället är i chock. Pete Banning äger en av de mest välskötta gårdarna i södra Mississippi, han är en krigshjälte som nyligen kommit hem från andra världskriget, familjefar och trogen kyrkobesökare. Vad har fått honom att begå ett så fruktansvärt brott?

Pete själv ger inga svar. Han vill inte avslöja vad som ligger bakom, inte ens för att försvara sig. Medan rättvisans kvarnar börjar mala tiger han och ser det oundvikliga närma sig.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. John Grisham har jag aldrig läst. Min son däremot läste honom ett tag, vet jag.
    http://mosstanten.se/2024/02/15/hett-i-hyllan-240-den-brutna-kvinnan/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att han helt klart har blivit sämre under åren. Det är svårt att skriva bra böcker i det tempot.

      Radera
  2. Har läst något annat av Grisham men det är int en författare vars böcker tilltalar mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/02/hett-i-hyllan-vecka-7-444.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har skrivit så många olika sorters böcker så det är egentligen svårt att veta efter bara en enda bok.

      Radera
  3. Jag har aldrig läst Grisham så jag kan inte säga något om dem.
    Min bok finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/02/hett-i-hyllan-vecka-7-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker han är ganska ojämn, numer, men de tidiga böckerna var nog bra allihop.

      Radera
  4. Vid det här laget har jag svårt att hålla reda på vilka av Grisham jag läst... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/02/15/hett-i-hyllan-383/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har jag också. Tyvärr också problem med att komma ihåg vilka jag redan äger, när jag ser någon bok av honom.

      Radera