torsdag 22 februari 2024

Hett i hyllan #445

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi tagit oss till början av januari 2021.
Jag köpte två e-böcker den här dagen, båda två av Sara Lövestam, och den ena var Luften är fri.

Ända sedan jag läste min första bok av Sara Lövestam så var det självklart att jag skulle läsa fler. Hon skriver så otroligt bra och engagerande. Detta är då tredje delen i serien om Kouplan, en papperslös flykting, som försöker försörja sig som privatdetektiv. Och nej, trots att han är privatdetektiv så är de inga deckare. De är så mycket mer. De två första böckerna har varit väldigt bra och jag har ingen anledning att tro att denna skulle vara sämre.

Så här står det på baksidan:
Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.

I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv – men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.

Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna – men det är inget mer än en andningspaus.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

  1. Att Sara Lövestam också skriver såna böcker hade jag ingen aning om. Den verkar spännande.
    http://mosstanten.se/2024/02/22/hett-i-hyllan-241-vatten-och-sand-dikter-genom-aren/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, hon skriver inte bara grammatikböcker 🙂

      Radera
    2. Jag menade såna här thrillers eller deckaraktiga historier. Jag har läst tre böcker av henne, bland annat första Monikaboken, men någon grammatikbok har jag faktiskt inte läst fast jag har lust.

      Radera
    3. Jaha, jag skulle knappt kalla dessa för deckaraktiga. Det finns så klart ett fall för Kouplan att lösa, men det handlar mest om att vara en papperslös flykting. Och lite annat.

      Radera
  2. Har nog inte läst något av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/02/hett-i-hyllan-vecka-8-445.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har skrivit ganska många böcker nu.

      Radera
  3. Jag har gillat det jag läst av henne men det är rätt lite. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/02/22/hett-i-hyllan-384/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte heller läst speciellt mycket av henne, tre böcker tror jag det är bara.

      Radera
  4. Jag vet inte vad som hände igår, hade fullt upp med annat. Skänka böcker till PMU, skriva på mitt bokmanus vara betaläsare/testläsare.
    Men här är min för veckans Hett i hyllan
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/02/hett-i-hyllan-vecka-8-2025.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland blir det så där när man har ett späckat schema.

      Radera