måndag 12 februari 2024

TV-serie: Only murders in the building #3 (2023)

Titel: Only murders in the building
Originaltitel: Only murders in the building
Genre: Crime
Skapad av: John Hoffman, Steve Martin
TV-bolag: hulu
Skådespelare: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Meryl Streep, Paul Rudd
Premiär: 2023-08-08
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: 35-41 min
Såg den på Disney+ januari-februari 2024

Handling
Charles, Oliver och Mabel börjar utreda vad som verkar vara ett mord bakom kulisserna på en Broadway-show. Ben Glenroy är en Hollywood-actionstjärna vars Broadway-debut förkortas av hans alltför tidiga död. Med hjälp av motspelaren Loretta Durkin inleder vår trio sitt tuffaste fall hittills, samtidigt som regissören Oliver desperat försöker få ihop sin show igen. Ridå upp!

Min kommentar
Det var ju ett tag sedan tredje säsongen av Only murders in the building började streama, men jag har inte riktigt känt att jag orkade ge den det fokus den förtjänar. Därför har det dröjt ganska länge, trots att den här serien på riktigt är en favorit.

Det som var så nytt och fräscht i första säsongen känns nu hemtamt. Det kan inte vara enkelt att hitta på nya saker med den här ganska nischade idén (bara mord i just deras byggnad). Personligen så tycker inte jag att man måste ändra på ett vinnande koncept. Om det inte är trasigt, laga det inte. Säsongerna är ändå tillräckligt olika varandra för att det inte ska kännas förutsägbart. Hittills.

De tre huvudpersonerna, Charles, Oliver och Mabel, kan man bara älska. Helt villkorslöst, känns det som. Jag gillade verkligen relationen mellan dem och det är så kul att se generationsöverskridande vänskap. Dock är de inte alltid i grupp här. Av olika anledningar så får Mabel ofta försöka lösa mordet på egen hand, eller med hjälp av andra. Charles och Mabel har ju alltid varit roliga, men jag reagerade mycket på att Oliver var mycket roligare än vad jag kan minnas att han har varit förut.

Till min stora förvåning (och oerhörda glädje) så dyker Meryl Streep upp i en ganska stor roll. Hon är som alltid helt suverän och hon stjäl varenda scen hon är med i. Sedan kommer Pau Rudd också. Och Jesse Wilson (dr Jackson Avery från Grey's anatomy, för den som inte vet). Och Matthew Broderick. Serien verkar ha fått ett riktigt uppsving, som har lyckats attrahera de här skådespelarna. Det förvånar mig inte alls för det här är bra, roligt och smart.

Den här säsongen av Only murders in the building är i stort sett lika rolig och underhållande som de tidigare säsongerna. Det verkar dessutom redan vara klart att det blir en fjärde säsong. Och det helt utan en (riktig) cliffhanger. Med det menar jag helt enkelt att ingen dör i slutet av säsongens sista avsnitt. Det ska bli så spännande att se vad de hittar på med den.Trakt.tv har serien 3,95 i genomsnitt (beräknat på 4,9k betyg).
IMDb har serien 8,1 i genomsnitt (beräknat på 152k betyg).
Jag ger den 3,5.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Om vi skaffar Disney+ ska jag titta på den här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Det är nästan värt att skaffa Disney+ bara för att se den. Och så finns det ju en del annat att titta på där också.

      Radera