torsdag 13 juni 2024

Hett i hyllan #461

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Från slutet av februari och bokrean tar vi ett jättekliv till slutet av maj och min födelsedag och året är fortsatt 2021.
All denna vrede av Cara Hunter var en självklar bok på min önskelista.

Detta är fjärde delen i serien om Adam Fawley. Jag har bara läst de två första böckerna och de var båda väldigt bra. Den första boken var något så ovanligt som en berörande deckare. Båda de tidigare har varit både kluriga och spännande. Varför har jag då inte läst fler? Ja, det kan man ju undra. Men det ska faktiskt åtgärdas redan i år. Serien är nämligen med i min Finish That Series-utmaning.

Så här står det på baksidan:
En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare.

Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare?

När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Cara Hunter är kanske en deckarförfattare som skulle kunna passa även mig.
  http://mosstanten.se/2024/06/13/hett-i-hyllan-256-professionella-bekannelser/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om dem, de är inga dussindeckare.

   Radera
 2. Mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-vecka-24-2024.html

  SvaraRadera
 3. En mycket bra serie! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/06/13/hett-i-hyllan-400/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt bra böcker. I alla fall de jag har läst.

   Radera
 4. Alla dessa stackars flickor och kvinnor som ska våldtas och mördas i böcker... https://bokdivisionen.se/2024/06/13/hett-i-hyllan-skuggkungen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är så i den här boken så är det den första av hennes som har handlat om det. Och det skulle göra mig rejält förvånad.

   Radera
 5. Har läst annat av Cara Hunter som jag gillat. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-46.html

  SvaraRadera