torsdag 20 juni 2024

Hett i hyllan #462

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har inte så många olästa kvar från min födelsedag i maj 2021, men detta är den andra och faktiskt näst sista.
John Ajvide Lindqvist är en av mina favoritförfattare och jag vill ha alla hans böcker. Vänligheten var inget undantag.

Trots att han är en favorit så har jag faktiskt ganska många olästa av honom i hyllan. Han är ju produktiv. Jag försöker dessutom läsa hans böcker i den ordning de har kommit ut, så långt det är möjligt. Noveller är undantagna, de läser jag när det passar. Denna kom 2021 och jag är bara på 2014, men det verkar faktiskt inte ha kommit så många böcker däremellan. De två jag kan hitta ska jag faktiskt läsa i år, i min utmaning Finish That Series. Sedan är det den här bokens tur.

Så här står det på baksidan:
En klargul, låst container.

En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Den här boken har jag funderat på att läsa. Tack för påminnelsen.
  http://mosstanten.se/2024/06/20/hett-i-hyllan-256-the-man-from-berlin/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört både bra och dåliga saker om den, men när det gäller honom så bryr jag mig inte om det 😊

   Radera
 2. John Ajvide Lindqvist och jag fungerar inte riktigt ihop. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-462.html

  SvaraRadera
 3. Någon gång ska jag ge honom en chans... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/06/20/hett-i-hyllan-401/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste läsa hans böcker med alla sinnen vidöppna och gärna mellan raderna också 😊

   Radera
 4. Jag är som du, vill läs hans böcker i kronologisk utgivningsordning, och har några som jag ännu inte har läst så det tar ett tag innan jag kan läsa den här...
  MIn finns här:
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-vecka-25-2024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar närma mig denna nu. Äntligen.

   Radera