lördag 1 juni 2024

Just nu - juni

Första lördagen i månaden hakar jag som vanligt på den ny-gamla kulturkollutmaningen.

Just nu ...

... läser jag ... Koka björn av Mikael Niemi, som lite uppvärmning inför semesterresan norrut om ett par veckor. Jag har bunkrat upp med massor av böcker som utspelar sig norröver. Utifall att det blir tid för läsning.

... ser jag på ... en hel del, återigen. Jag har så smått börjat titta på tjugonde säsongen av Grey's anatomy och den sjunde av Station 19. De två ser jag på egen hand. Tillsammans med sambon så ser jag andra säsongen av Loot. Fortfarande. Det har kommit en hel del annat emellan. Som en ny säsong av Australian Survivor.

... lyssnar jag på ... koltrastarna. Eller jag vet inte om det är plural, men en av dem brukar sitta på balkongräcket och kika. Väldigt nyfiken fågel.

... njuter jag av ... att kalaset som vi hade förra helgen är över så jag kan börja fokusera på semestern. Jag önskar jag kunde säga att jag njuter av värmen, men det gör jag inte.

... längtar jag efter ... första halvan av min semester. Kosan är ställd norrut, så långt det går, typ. Via Stockholm, längs hela Höga kusten, Kiruna och ända upp till Lofoten och Nordkap. Och hem över Finland. Den resan ser jag verkligen fram emot.

8 kommentarer:

  1. Att upptäcka Sverige som ni gör skulle jag också vilja göra. I år blir semestern mest på hemmaplan, men det känns också bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju så mycket att se här också, men efter den här resan är vi nog klara med den allra nordligaste delen 🙂

      Radera
  2. Är Australian Survivor också bättre än andra länders? Det känns som att de har ett bra öga för att göra (reality) tv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan ju bara jämföra med den svenska och där är det ordentlig klasskillnad. Men om man tittar på den australiensiska så ska man vara beredd på att spelet de ägnar sig åt är mycket mer seriöst 🙂

      Radera
  3. Anna Johansson1 juni 2024 kl. 13:08

    Den resan lockar verkligen! Hoppas få höra om den sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att den kan bli helt fantastisk.

      Radera
  4. Härliga semesterplaner! Jag håller mig mest hemma i stan på semestern jämt men trivs bra med det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar att komma ut och se mig omkring. Även om jag egentligen skulle behöva semester efter en sådan semester.

      Radera