måndag 10 juni 2024

TV-serie: Loot #2 (2024)

Titel: Loot
Originaltitel: Loot
Genre: Komedi
Skapad av: Matt Hubbard, Alan Yang
TV-bolag: Apple TV+
Skådespelare: Maya Rudolph, Michaela Jaé Rodriguez, Nat Faxon, Joel Kim Booster, Ron Funches
Premiär: 2024-04-03
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 28 min
Såg den på Apple TV+ maj-juni 2024

Handling
Säsong två börjar där första säsongen slutade och på typiskt Molly-manér. Hon gör sin egen version av Vogues "73 Questions" när hon visar upp sitt extravaganta hem. Hennes natt med John är nu ett misstag i det förflutna, och det är dags att förankra sig i rollen som övervakare av The Wells Foundation. Hon måste också förverkliga sin avsikt att donera varje cent som hon äger till stiftelses uppdrag.

Min kommentar
Första säsongen av Loot var ju en mycket trevlig överraskning. Bra komedier växer ju inte på träd, direkt. När jag såg att andra säsongen skulle få premiär i april så började jag direkt planera för att se den så snart som möjligt.

Den här serien har lite samma känsla som Ted Lasso och Shrinking. Den får mig att må bra, men rent handlingsmässigt är de inte ett dugg lika. Märkligt nog så är samtliga de här tre Apple TV+-produktioner. Kan det vara så att de har hittat formeln och hemligheten bakom komedier?

Annars så började inte andra säsongen så bra och jag blev faktiskt lite besviken på de första avsnitten. Jag vet inte vad det var, men något stämde inte riktigt. Det bättrade sig ordentligt, kan man säga. Jag minns inte hur det bar i första säsongen, om de andra karaktärerna fick så mycket utrymme. Det är i alla fall när de kliver fram som det blir kul på riktigt här.

Varenda karaktär är extremt överdriven, men ändå på något sätt trovärdig. Det är nog tack vare skådespelarinsatserna. Förutom att vara överdrivna så är de också väldigt olika varandra. Förmodligen är det därför de är ett så bra team (och så kul att titta på). Den här säsongen får vi en djupare känsla för karaktärerna runt omkring. Mer bakgrund och kunskap om vilka de är och vad som driver dem. Serien vinner onekligen på det.

Molly är betydligt mer nedtonad, inte så nollställd och naiv utan mer självsäker. Hon är så otroligt färgrik. Nicholas, Howard och Sophia får alla egna storylines och faktum är att det nästan är mest underhållande att följa dem. Nicholas och Howard är nog de som är roligast. De är en fullständigt otippad duo, men a match made in heaven. Arthur är nog min favorit, han är den enda som är åtminstone lite "normal". De enda som inte får egna historier är Ainsley och Rhonda. Kan man nu hoppas att de får mer utrymme i en eventuell tredje säsong?

Loot har mycket mer spets den här säsongen, tycker jag och budskapet är mycket tydligare. Bara för att man förverkligar sig själv så behöver man inte sluta bry sig om andra. Sista avsnittet slutar, så klart, med en cliffhanger så jag hoppas att det kommer en tredje säsong.Trakt.tv har serien 3,4 i genomsnitt (beräknat på 509 betyg).
IMDb har serien 6,8 i genomsnitt (beräknat på 13k betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar