fredag 14 juni 2024

Nytt, nytt, nytt, så mycket nytt

I maj brukar det rent generellt komma mycket nytt till mina hyllor. Jag fyller ju år då och det enda jag brukar önska mig är böcker. Men även lite annat hittade hem till mig i maj.
Den sista festen av Clare Mackintosh stod faktiskt med på min önskelista, som sambon fick, men så långt ner att han inte kom till den. Tur var väl det, så här med facit i hand, för den dök upp som en överraskning. Jag har läst två andra böcker av henne och den ena var fantastiskt bra. Den andra bara normalt väldigt bra. Så jag har väl gott hopp om den här också, som tydligen är första delen i en serie om DC Morgan. Tack till Modernista!
Så kom då min födelsedag och paketet var fullt av böcker. Samtliga hett efterlängtade. Skaparen av Arne Dahl & Jonas Moström, Sju kvadrat med lås av Jussi Adler-Olsen, Frälsarkransen av Kristina Ohlsson, Hatets hjärta av Dennis Lehane, Rummet i jorden av John Ajvide Lindqvist, Isgudarna av Mons Kallentoft, En mördare i familjen av Cara Hunter och Blödande hjärtan av Elly Griffiths.
Jag blev rejält lockad av Bokus pocketkampanj, med tre pocket för 169 kronor och fick något slags sammanbrott. Det blev inte bara tre, utan sex stycken. Allihop är böcker/författare som jag har varit sugen på länge. Min lyckliga plats av Emily Henry, Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand, Lektioner i kemi av Bonnie Garmus, Sommarhuset på stranden av Sarah Morgan, Imorgon och imorgon och imorgon av Gabrielle Zevin och Ett fynd att dö för av Anders de la Motte & Måns Nilsson.
När jag ändå höll på och beställde från Bokus så tänkte jag att det ju var lika bra att köpa de tre som fanns på önskelistan, men som jag inte fick. Det är ju ändå böcker som jag verkligen vill ha. Ett fall på Capri av Anders de la Motte & Anette de la Motte, Käraste Lena av Ninni Schulman och Treblinka Comedy Club av Åke Edwardson.

6 kommentarer:

 1. Den sista festen har jag läst på originalspråk. https://tofflandel2.com/2024/01/16/the-last-party/
  Kul att få läsa vad du tycker om den i översättning.
  Sju kvadrat med lås fick även jag till födelsedagen (i april) https://tofflandel2.com/2024/05/28/sju-kvadrat-med-las/
  Lektioner i kemi gillade jag också mycket. Den är väldigt annorlunda
  https://tofflandel2.com/2023/02/01/recension-lektioner-i-kemi/
  Sen ser jag en massa böcker som du har fått eller köpt som jag INTE har läst men gärna vill t ex Kallentofts bok och Kristina Ohlssons...
  Du har några härliga stunder framför dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dessvärre lär det ju dröja innan merparten av dessa blir lästa, men jag ska jobba på det 🙂

   Radera
 2. Vilka härliga högar! Jag har läst några, och så är det några jag gärna skulle läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt mer än nöjd med de olika högarna 😁

   Radera
 3. Grattis i efterskott! Och vad mycket härliga böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bara en massa böcker som jag verkligen, verkligen vill läsa.

   Radera