tisdag 26 november 2013

Tematrio - prisvinnare

Augustpriset har delats ut och då handlar Lyrans Tematrio naturligtvis om prisbelönta böcker. Veckans uppgift: Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa.

Kul tema, men det var lite jobbigt att vaska fram vilka böcker som fått något slags pris. Det finns ju så många olika, men jag bestämde mig för att hålla mig till... ja, svenskutdelade priser då...

1. Underdog av Torbjörn Flygt fick faktiskt Augustpriset 2001. Jag läste den för nästan 11 år sedan år sedan och det var en nostalgitripp utan dess like. För oss som älskar 70-talet.

2. 2012 fick Åsa Larsson Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman för sin bok Till offer åt Molok. En fantastisk bok med otroliga miljöbeskrivningar.

3. Årets Nobelpristagare, Alice Munro, är den första på väldigt länge som jag faktiskt känner mig lockad att läsa. Nobelpriset får man ju inte för någon speciell bok, så jag vet inte vilken jag ska ta upp här, men tips mottages tacksamt.

12 kommentarer:

 1. Har ännu bara läst en bok av Åsa Larsson, men det blir säkert fler för hon verkar skriva riktigt bra. Av Munro har jag endast läst novellen Röster, en novell som fanns att läsa på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa Larsson är bland det bästa Sverige har att erbjuda i deckargenren :)

   Radera
 2. Jag har just fått "Dear life" av Munro men har inte börjat läsa än så jag kan inte säga om den är bra eller dålig - får väl be att få återkomma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det, det är alltid kul att få tips eller "otips" :)

   Radera
 3. Har just läst Brinnande livet och med de så kan jag konstatera tre favoriter i din trio :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske ska satsa på Brinnande livet då :)

   Radera
 4. Jag har bara läst Tiggarflickan av Alice Munro, men den gillade jag verkligen. Kan tänka mig att läsa mer av henne, därför att jag gillade den verkligen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, Tiggarflickan är ett alternativ också då :)

   Radera
 5. Tycker så himla mycket om Åsa Larssons böcker. Hoppas verkligen att det kommer fler snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten fågel berättade att det ska komma en ny nästa år :)

   Radera
 6. Håller med om Till offer åt Molok :)

  SvaraRadera