måndag 21 mars 2016

Film: Horns

Titel: Horns
Originaltitel: Horns
Genre: Skräck
Regissör: Alexandre Aja
Manus: Keith Bunin, Joe Hill (bok)
Skådespelare: Daniel Radcliffe, Max Minghella, Juno Temple, Kelli Garner, Joe Anderson
Utgivningsår: 2013
Produktionsland: USA
Längd: 111 min
Serie: -
Såg den på DVD 4 mars 2016

Handling
Vi får följa Ig Perrish, som är huvudmisstänkt för mordet på sin flickvän Merrin. Bakfull efter en natt av hårt festande vaknar Ig en morgon och upptäcker att det växer horn från hans huvud. Han inser snart att hornens kraft driver människor till att erkänna sina synder och ge efter för sina mest själviska och avskyvärda impulser – ett effektivt verktyg för att ta reda på vad som har hänt hans flickvän och hämnas på hennes mördare.

Min kommentar
Eftersom Stephen King är min husgud så åker hans son, Joe Hill, med som en bonus och eftersom jag gillade boken Horn så ville jag också se filmen. Det tog ett tag, men sedan lyckades jag äntligen hitta den.

Filmen håller sig ganska bra till boken, i alla fall som jag minns, men vissa scener saknas. Det förväntar man sig i och för sig när man tittar på en filmatisering och den scenen jag speciellt tänker på är nog lika bra att den saknas. Soundtracket är riktigt bra från början, men byter liksom skepnad en bit in i filmen. Faktiskt passar det väldigt bra, för filmen byter också.

Skådespelarna gör ett bra jobb, men jag har väldigt svårt för trovärdigheten hos Daniel Radcliffe, som spelar Ig. Jag vet inte om det är han eller jag, men han funkar bara som Harry Potter för mig. Annars är det ingen som sticker ut, varken positivt eller negativt.

Jag tycker filmen börjar väldigt lovande. Det är mystiskt, småroligt och spännande. Sedan blir det på något sätt för mycket. Av allt. Det känns som att den vill vara alla genrer på en gång, i stället blir det inte någon. Som skräck funkar den inte alls. Det läskigaste, enligt sambon, var ormarna, enligt mig fanns det inte något läskigt alls förutom just egenskapen att få alla andra i närheten att säga allt de tänker. Jag tyckte i och för sig precis likadant om boken, men allt blir så mycket tydligare på film.

Filmen är väldigt annorlunda och originell, men det är ju å andra sidan boken också. Till skillnad från boken så lyckas inte filmen hålla mitt intresse uppe riktigt hela vägen.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 489 betyg).
IMDb hade den 6,5 i genomsnitt (beräknat på 50 749 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Jag är fruktansvärt nyfiken på både boken och filmen. Måste ta tag i att läsa och se dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt speciell, som både bok och film, och egentligen inte likt något annat jag läst eller sett :)

   Radera
 2. Boken var väldigt bra. Jag kommer säkert se filmen någon gång. Även om Radcliffe får mig att tänka på Harry Potter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att Daniel Radcliffe för evigt är förknippad med Harry Potter, i min värld. Jag har otroligt svårt att se honom som trovärdig i något annat.

   Radera