onsdag 9 mars 2016

Månadssammanfattning utmaningar februari 2016

Det känns som att jag är med i så många utmaningar, officiellt eller inofficiellt, att jag behöver göra något slags sammanfattning över vad som hänt varje månad. Annars tror jag faktiskt inte att jag kan hålla ordning på mig.

Så här gick det i februari.

Antal
Tanken är att jag ska läsa 72 böcker och det betyder sex böcker varje månad. Jag hann med sju böcker även i februari, vilket betyder att jag ligger på lite plus.

Boktolva
Månadens boktolva-bok var Den hemliga historien av Donna Tartt. En bok som blivit hyllad överallt. Jag blev oerhört besviken. Förmodligen läste jag boken minst 25 år för sent.

Spänningsutmaningen
Kolbarnet av Monica Kristensen var mitt val för spänningsutmaningen i februari. Trots att den kanske inte var speciellt spännande så var den ändå ett ganska bra val den här ganska så spänningslösa månad.

I mars tänker jag läsa Dödens kemi av Simon Beckett.

Månadens bästa bok
Med facit i hand så läste jag inte speciellt många riktigt bra böcker i februari. Bara två fick betyget 4. Den bästa av dem måste vara Enkel biljett till nattens ände av Johan Frick.

Finish That Series
Här ligger jag också enligt plan, två böcker lästa. Det blev Blindspel av Stephen Booth och Carmen och döden av Karin Fossum. Ingen serie blev alltså färdigläst.

Världsomsegling
Inte så kul länder besökta i februari, två besök i Norge blev det, men ett av dem var på Svalbard och det var spännande. Med hjälp av Carmen och döden av Karin Fossum hamnade jag i Oslo och Kolbarnet av Monica Kristensen tog mig med på den spännande resan till Svalbard. Ett besök ute i rymden blev det också, ännu oupptäckta planeter besöktes i Enkel biljett till nattens ände av Johan Frick. Alltså: Norge och Rymden.

Hyllvärmare
Det blev fyra hyllvärmare lästa även i februari, varav en var så dammig att texten knappt syntes. De fyra var Carmen och döden av Karin Fossum, Blindspel av Stephen Booth, Den hemliga historien av Donna Tartt och Först när givaren är död av Anna Jansson som äntligen kan bockas av. Ingen av dem var speciellt bra och betyget på dem blev 3 och 3,5.

E-böcker
Två e-böcker blev det även i februari, Den hemliga historien av Donna Tartt och Enkel biljett till nattens ände av Johan Frick. Den förra blev månadens sämsta bok och den senare blev månadens bästa.

Bilderna är länkade till inlägget om boken, om det finns ett sådant.

8 kommentarer:

 1. Ser ju ut som du ligger bra till! Jag ligger väl också enligt plan, men jag hade gärna legat lite före eftersom slutet av året brukar vara sämre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag vill nog också helst ligga lite före, man vet ju liksom aldrig vad som kan dyka upp :)

   Radera
 2. Trevligt att ligga lite före planen. Det gör även jag än så länge. Någon bok av Donna Tartt har jag tänkt läsa under året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ganska bra, men det hade känts ännu bättre om jag legat lite före i fler utmaningar :)

   Radera
 3. Inte fy skam att ha varit i Rymden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju inte så många som har varit där :)

   Radera
 4. Skön blandning, Norge och rymden, hahaha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så där kan det bli när man reser med hjälp av böcker :)

   Radera