torsdag 31 mars 2016

Hett i hyllan #33

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi stannar kvar ett tag i juni 2012, även veckans bok är inköpt då.
Hösten 2008 läste jag min allra första Ian Rankin-bok, om jag inte minns alldeles fel så var det i samband med en resa till Skottland (den utspelar sig där). Det hjälpte nu inte ett dugg, för jag blev väldigt besviken på I de dödas namn, som är sextonde delen i serien om John Rebus.

Logisk som vanligt så tänkte jag att det kanske bara var John Rebus jag inte gillade. Därför köpte jag första delen i Ian Rankins serie om Malcolm Fox, Misstro. Jag gissar att även denna utspelar sig i Skottland, närmare bestämt i Edinburgh.

Tydligen löper serierna om John Rebus och Malcolm Fox ihop längre fram. Vi får väl se om jag följer med så långt.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

5 kommentarer:

 1. märkliga böcker jag hittar: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/03/mao-zedong.html

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte ens jag läst någon Rankin...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst en, men den gillade jag inte :)

   Radera
 3. Nej Misstro var inte alls bra, tyvärr. Den åkte visst rakt in i vedpannan vill jag minnas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det är ju du som eldar böcker ;)

   Radera