torsdag 17 mars 2016

Hett i hyllan #31

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till juni 2012, då fick jag plötsligt för mig att jag ville läsa hela Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen.
Det här är ju gamla böcker så jag började leta på Bokbörsen. Där hittade jag i alla fall både andra delen, Saliga äro de som törsta..., och tredje, Demonens död. Första delen, Blind gudinna, har jag dock inte. Inte heller har jag fjärde delen, I lejonets gap. Ännu.

Ett litet, litet problem (förutom att jag inte har första delen) är att jag redan läst slutet (men nu ser jag att det verkar komma en nionde bok också, Offline, i juni) av serien; femte (Död joker), sjätte (Utan eko), sjunde (Bortom sanningen) och åttonde (1222 över havet). Det finns alldeles för lite tid för omläsning så frågan är hur jag ska göra med den här serien. Ska jag kanske göra något så oväntat som att strunta i första och fjärde delen? Eller kanske låna e-böckerna på biblioteket? Eller köpa e-böckerna? Suck.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. sett några avsnitt... riktigt tungt idag: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/03/saint-patricks-day.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började titta på TV-serien Modus, men såg nog bara två avsnitt.

   Radera
 2. Jag har alla som ljudböcker men inte läst någon än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ det är inte bara jag som samlar på mig ;)

   Radera
 3. Jag har bara läst en bok av Anne Holt, men det var inte någon av hennes deckare. Tyckte dock rätt bra om den :)

  Inga hyllvärmare hos mig idag: http://lacrimamens.com/blog/hett-hyllan-31.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju gillat alla andra böcker jag läst av henne, mer eller mindre :)

   Radera
 4. Jobbigt, jobbigt, jag förstår hur du känner. Själv vill jag läsa dem i ordning. Men har man redan läst och vet slutet så är det kanske inte lika viktigt längre - även om det visar sig komma en fortsättning.

  Här är mitt inlägg för dagen: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2016/03/hett-i-hyllan-31.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är de ganska fristående, det är ju "bara" huvudkaraktärens utveckling som kanske förlorar på om man läser i fel ordning. Är dock inte helt säker på om Hanne Wilhelmsen har utvecklats något alls mellan femte och åttonde boken ;)

   Radera
 5. Den serien vill jag läsa. Fast egentligen vill jag nog bara läsa 1122 över havet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog, egentligen, att böckerna har funkat att läsa fristående. Just 1222 över havet fick mig att fundera på att att göra slut med Anne Holt. Jag blev så besviken på den.

   Radera