torsdag 3 mars 2016

Hett i hyllan #29

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till våren 2012. Efter en jobbig dag var jag tvungen att hoppa inom Adlibris och göra några tröstköp.
Svinhugg av Marianne Cedervall blev en av de inköpta böckerna (jag köpte faktiskt sex stycken, två av dem är fortfarande olästa). Detta är första delen i en serie om Mirjam och Hervor. Just denna utspelar sig tydligen på Gotland, men jag vet inte om resten av serien gör det.

Jag är oerhört stolt över att det här är något så ovanligt som en serie där jag inte köpt på mig fler delar, utan att ha läst den första. Det är nämligen inte så ofta det händer, men här har jag lyckats.

Det har tydligen kommit fem delar och om jag har förstått det rätt så ska det inte bli fler. Då verkar det ju nästan som att det vore dags att ge sig på den snart.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. omslagen känns igen, har dock inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker fokusera på de äldsta olästa i hyllan nu så kanske denna blir läst snart :)

   Radera
 2. Svinhugg står oläst även i min hylla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite konstigt är det att vissa böcker bara glöms bort.

   Radera
 3. Svinhugg finns även i min olästa-hylla :). Min styvmamma pratade så varmt om den och sen hittade jag den på Myrorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den syntes ju nästan överallt ett tag och då är jag inte riktigt människa att stå emot :)

   Radera
 4. Svinhugg har jag läst, minns att jag gillade den. Men av någon anledning har jag inte läst fler böcker i serien.... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se hur det slutar för mig då, när denna första del till slut blir läst :)

   Radera