torsdag 10 mars 2016

Hett i hyllan #30

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter med våren 2012 och den andra boken, som fortfarande är oläst, inköpt samtidigt som förra veckans "heta".
Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström är även den första delen i en serie och även detta är ett exempel på att jag faktiskt kan behärska mig och inte köpa hem alla delar på en gång. Jo, det är ovanligt, men det har i alla fall hänt minst två gånger....

Sex delar har kommit ut i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot i den fiktiva(?) belgiska staden Villette, den senaste kom 2013 så det kanske inte blir fler. Kanske dags att ta sig an denna då, så jag kan reda ut om jag vill fortsätta eller ej.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. en lära till... inte bara Brontë

  SvaraRadera
 2. Ingrid Hellström är en författare jag skulle vilja läsa något av. Men att hoppa in i en serie...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet, men det verkar i alla fall bara ha blivit sex delar :)

   Radera
 3. En författare som jag inte har lagt märke till.

  SvaraRadera
 4. Jag vet att jag har läst om den här boken tidigare, men kommer inte riktigt ihåg var någonstans...

  Jag hänger på idag: http://lacrimamens.com/blog/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ju några år på nacken nu.

   Radera
 5. Lustigt varför man samlar på sig hela serier sådär.

  Nu har jag också bloggat om fenomenet. http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2016/03/hett-i-hyllan-30.html

  SvaraRadera
 6. Den där boken har jag lånat hem flera gånger från biblioteket, men aldrig ens börjat läsa den innan lånetiden gått ut. Den fick bra kritik när det begav sig och ändå lockar den mig inte tillräckligt för att jag faktiskt ska läsa den. Så kan det bli ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite märkligt. Den här boken har ju alltså stått i hyllan i fyra år och jag vill ju jättegärna läsa den. Ändå blir det inte av.

   Radera