lördag 26 mars 2016

Kommande böcker april 2016

Ojdå. Jag får nog öka lästakten...

Funny girl av Nick Hornby
Genre: Lad-lit
Serie: -
Antal sidor: 367
Utgivningsdatum: 2016-04-06
Förlag: Forum

Från Bokus
1964 års Miss Blackpool, Barbara Parker, vill inte vara ännu en meningslöst leende skönhetsdrottning. Hon vill få folk att skratta, precis som Lucille Ball. Lyckan finns att hitta i London, så hon lämnar familjen och tryggheten bakom sig och flyr till den sprudlande och omvälvande huvudstaden. Frågan är bara hur hon ska bli upptäckt när hon måste tillbringa dagarna bakom en parfymdisk.

Ett slumpartat möte med en agent och ett namnbyte senare, och Sophie Straw är född. Med sin charm och skönhet, och inte minst sin självsäkra humor, lyckas Sophie knipa både huvudrollen i en nymodigt frispråkig sitcom och sin förföriske motspelare, Clive. Programmet blir en stor succé och älskas av det brittiska folket. Men Sophie upptäcker snart att en lyckosam karriär alltid har ett pris.


Nick Hornby var det väldigt längesedan jag läste. Kanske dags igen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Stora små lögner av Liane Moriarty
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-04-08
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Vid en första anblick framstår den prydliga villaförorten Pirriwee som en välmående och sömnig idyll.

Men under ytan kokar det.

Madeline och Celeste är grannar och bästa vänner. De har barn i samma förskoleklass och tar alla tillfällen de får att prata om livet på favoritcaféet. Madeline har händerna fulla med sin tonårsdotter, som plötsligt tycks föredra sin pappa och yogafrälsta styvmamma framför henne (hur är det möjligt??). Men hon kan inte låta bli att samtidigt kasta sig in i intrigerandet mellan olika fraktioner av föräldrar på skolan. Förortens okrönta skönhetsdrottning Celeste backar förstås upp Madeline, men har verkat mer virrig än vanligt på sistone - kanske inte så konstigt med två helvilda tvillingpojkar där hemma och en man som ständigt är på resande fot. Eller finns det något som Celeste inte berättar?

När den unga ensamma mamman Jane flyttar in i området möts hon av kyliga blickar från de andra förskolemammorna och blir misstagen för att vara femårige Ziggys barnflicka. Madeline och Celeste tar dock Jane under sina vingar, och står på hennes sida när stämningen blir allt mer hätsk efter att Ziggy blivit anklagad för mobbning. Temperaturen på skolgårdar och villagator skruvas upp för att nå sin våldsamma kulmen under skolans årliga föräldrakväll...


Den här får jag nog avvakta med tills jag har läst Öppnas i händelse av min död...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kraften av Siri Pettersen
Genre: Fantasy
Serie: Korpringarna (3)
Antal sidor: 540
Utgivningsdatum: 2016-04-14
Förlag: B Wahlströms

Från Bokus
Dreysil, det första landet, är en kall värld där svaghet föraktas. Det är också en del av Hirkas arv, hennes fars hemland, dit hon har återvänt för att rädda Ymslanden och Rime. Men de likföddas törst efter Kraften är enorm och Hirka inser att krigen som hon vill stoppa är oundvikliga.

Jag har ju alltså inte läst den första boken än, men intresserad kan man väl få vara ändå?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.LEONA - Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby
Genre: Kriminalroman
Serie: Leona (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2016-04-14
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel - fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter.

Ännu en serie om jag inte påbörjat än, men jag tror nog att jag kommer att gilla.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Saharasyndromet av Christian Unge
Genre: Thriller
Serie: Afrikatrilogin (3)
Antal sidor: 373
Utgivningsdatum: 2016-04-14
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och terroristledaren blir dödligt skadad.

Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat - man använder barn som levande sköldar.

Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack.


Har ju läst och gillat de två första delarna, så denna avslutande del är ju ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Istider av Fred Vargas
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie Adamsberg (8)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2016-04-28
Förlag: Sekwa

Från Bokus
En gammal sjuk kvinna hittas livlös i sitt badkar, fullt påklädd och med uppskurna handleder. Alla bevis pekar mot självmord, förutom att det i närheten av kroppen har tecknats en märklig symbol i form av en giljotin. En vecka tidigare hade hon trots sitt tillstånd gjort förtvivlade försök att posta ett brev. Vad kan det ha innehållit? Den komplicerade utredningen för med sig kommissarie Adamsberg och hans kollegor från Paris gator till en dimmig ö utanför Islands kust. Allt ställs sedan på ända när det dyker upp en koppling till ett mystiskt hemligt sällskap som vurmar för Robespierre och Franska revolutionen.

Jag ska nog försöka få tag i första delen i den här serien, så får vi se sedan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mordbrännaren av Gustafson & Kant
Genre: Kriminalroman
Serie: Singöserien (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2016-04-11
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
En våldsam brand utbryter en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, som är utlånad från Stockholm till Norrtälje polisstation, och hennes kollega Lena Karlsson leder utredningen. Förövarna har inte lämnat några spår på platsen, bortsett från att de har sprejmålat en brun triangel på en vägg. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellan mordbränderna?

Parallellt med de komplicerade brandutredningarna fortsätter polisen arbetet med att kartlägga nätverket kring den gäckande spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Det förflutna kastar återigen långa skuggor över skärgårdsön.


Nej, första delen har jag inte läst än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bödelns sång av James Oswald
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie McLean (3)
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2016-04-23
Förlag: Modernista

Från Bokus
En ung man hittas hängd i sitt hem i Edinburgh. Det ser ut som ett simpelt, sorgligt självmord men kriminalkommissarie Tony McLean blir förbryllad av det egendomliga självmordsbrevet. En andra hängd man, och ytterligare ett underligt meddelande, pekar mot ett olycksbådande mönster.

McLean är mitt uppe i en utredning om prostitution och trafficking, och kämpar samtidigt med att försöka länka de två självmorden till varandra. Upptäckten av ett tredje självmord övertygar honom att det ligger ont uppsåt bakom. När han gräver djupare finner McLean svar som kommer honom mycket närmare inpå livet än han kunnat föreställa sig. Något skräckinjagande stryker omkring på stadens gator och att bringa det inför rättvisan riskerar att utplåna allt som McLean håller kärt.


Jag har verkligen gillat den här serien och denna måste flytta hem till mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2016-04-30
Förlag: Modernista

Från Bokus
När den treåriga flickan Coco - tvilling till identiska systern Ruby - försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner vars sommarhus vid havet festen hölls i.

Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen?

Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas...


Jag har längtat efter något nytt av Marwood ända sedan jag läste Granne med döden. Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Jaha, här var det ju några jag kunde tänka mig att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ganska många för min del :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag skulle behöva en liten andningspaus snart ;)

   Radera
 3. Bödelns sång och Den mörkaste hemligheten har jag tänkt läsa när de kommer ut :) Alla medel tillåtna är jag nyfiken på men har fortfarande inte läst första boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det inte bara är jag som ligger efter med läsningen :) Jag är grymt sugen på Marwoods bok.

   Radera
 4. April bjuder på en hel del spännande :) Jag är ju nyfiken på Korpringarna, men har inte kommit mig för att köpa eller låna någon av böckerna ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju första delen, men har inte läst den än. Blev lite sugen på att hänga på read-a-longen, men ska vara bortrest några dagar och den tegelstenen är inte vad jag vill plocka med mig då :)

   Radera
 5. Många intressanta tips. Siri Pettersens böcker är jag så nyfiken på. Jag ska köpa James Oswalds andra bok så fort den kommer i pocket. Älskade den första.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev inte riktigt lika förtjust i Oswalds andra bok, men den var fortfarande väldigt bra :)

   Radera
 6. Hur hur hur ska man hinna läsa allt man vill? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte :( Ibland känner jag mig lite stressad av det, men försöker att inte tänka på det för mycket ;)

   Radera
 7. Det kommer verkligen massor av nya, spännande böcker hela tiden.. Själv är jag inne på del två i Korpringarna-trilogin. Men det går lite trögt.. :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog ta och försöka läsa den där Odinsbarn snart, så jag vet om det är en serie jag vill fortsätta med :)

   Radera