torsdag 24 juni 2021

Hett i hyllan #306

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så hoppar vi fram till juli 2017, men det är fortfarande sommarrea.
Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer... ja, vad ska man säga? Bara titeln får en ju att bli nyfiken.

Miljön gör mig inte heller mindre nyfiken. Ända sedan TV-serien Bergerac, som utspelar sig på ön Jersey, så har jag varit intresserad av de där kanalöarna och velat åka dit. Än så länge har det inte hänt, i det verkliga livet, men jag hoppas fortfarande. Tills vidare får jag ju då nöja mig med att besöka öarna via böcker. Jag är inte helt säker på att jag visste att detta är en brevroman när jag köpte den. Det är ett format som inte brukar funka så bra för mig, men ibland händer det. Vi får väl hoppas att den här är ett undantag. När den väl är läst så vill jag hemskt gärna se filmen också.

Så här står det på baksidan:
Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Den boken gillade jag!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/06/24/hett-i-hyllan-251/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, nu blev jag ju ännu mer taggad att läsa den!

   Radera
 2. Den här boken verkar väldigt trevlig. Och författaren har bara skrivit denna enda. Nu blir jag nyfiken.
  http://mosstanten.se/2021/06/24/hett-i-hyllan-111-katten/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte minns alldeles fel så dog hon innan boken gavs ut.

   Radera
 3. Låter ju väldigt lockande. Jag har naturligtvis sett den förut, men tänkt att det är en feelgood - och det är det kanske. Men nu fick jag en känsla av att det kanske ändå kan vara något för mig. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-40.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker hela genren feelgood är svårbestämbar och väldigt, väldigt missförstånd. Jag tror ännu inte att jag har läst en enda feelgood som bara har varit det, i betydelsen glättig och tramsig. Som många verkar tro att alla är. Många är så mycket mer och hade de varit film så skulle de flesta ha kallats drama.

   Radera
 4. https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-vecka-25-2021.html

  Din bok har jag läst för längesen och den var så bra att jag nästan tänker på att läsa om den.

  Och så en annan sak, såg att du ser på Katla, jag såg trailern och fick inte riktigt grepp om vad den handlade om, så jag är nyfiken på om du tycker om det du har sett av den, och kan ge någon form av kanske jämförelse med något annat, för att ge mig ett hum om jag skulle kunna tänkas gilla den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra alltså? Jag får nog flytta fram den i kön...

   Svarade på din fråga om Katla på din blogg, men jag klistrar in svaret här också, ifall någon annan är intresserad 🙂

   o, Katla... den är svår att beskriva. Jag har bara sett två avsnitt och jag kan inte påstå att jag har fått grepp om den, men jag har helt klart gillat det jag har sett. Vad jag ska jämföra den med har jag ingen aning om, men Twin Peaks dyker upp i huvudet 😁 Man skulle kunna, kanske, kalla den för spänning med fantasyinslag. Tror jag. Men jag är inte säker.

   Radera
 5. Svar
  1. Men jag måste ju läsa den. Snart. Och se filmen.

   Radera