måndag 7 mars 2022

Film: The silencing (2020)

Titel: The silencing
Originaltitel: The silencing
Genre: Thriller
Regissör: Robin Pront
Manus: Micah Ranum
Skådespelare: Annabelle Wallis, Nikolaj Coster-Waldau, Melanie Scrofano, Zahn McClarnon, Hero Fiennes Tiffin
Utgivningsår: 2020
Produktionsland: Kanada | USA
Längd: 93 min
Serie: -
Såg den på C More 13 februari 2022




Handling
En före detta jägare som lever avskilt i ett naturreservat blir inblandad i ett dödligt spel när han och den lokala polischefen planerar att leta rätt på en mördare som kan ha varit den som kidnappade hans dotter för fem år sedan.

Min kommentar
Det blev en film till den här helgen. När vi skulle se något annat på C More så såg vi The silencing ligga där och locka. En film som jag faktiskt aldrig hade hört talas om. Jag har ju en förkärlek för skandinaviska skådespelare och här fanns ju en ganska välkänd och bra.

Detta är egentligen en hyfsat bra film, klart sevärd, men jag förstår att det inte kommer att låta så i resten av texten. Det finns så väldigt mycket som är oklart/konstigt, men jag tycker att oförutsägbarheten är en bra motvikt.

Filmen försöker inte vara något den inte är, jag tycker att man inte krånglar till saker utan låter det vara enkelt. Om det inte hade varit för några mycket märkliga saker:
• Hur kunde de så snabbt hitta var kroppen hamnade i vattnet? Den sas ha legat och flutit i minst en vecka.
• Motivet till att mördaren jagar tonårsflickor är bara oklart och obegripligt. [spoiler]Hans egen tonårsdotter dödades av ett rattfyllo. Borde han inte då hellre ha jagat fyllon?[/spoiler]
• Det är också lite osannolikt att sheriffen omedelbart visste vart hon skulle åka när hon såg kamerastreamen. Området var väl 130 kvadratkilometer.

Nikolaj Coster-Waldau är riktigt bra, men det visste jag ju redan. Överlag så är skådespelarna bra, tycker jag, här finns inget att klaga på. Inga kändisar, i alla fall inte som jag känner till, men det behöver det ju inte vara för att vara bra.

The silencing, vars titel jag inte förstår överhuvudtaget, är en spännande film och den lyckas faktiskt med konstycket att överraska mig minst två gånger. Det kan ha varit tre. Dock är det inte en film som jag kommer att fundera på speciellt länge.



Letterboxd hade den 2,8 i genomsnitt (beräknat på 7 354 betyg).
IMDb hade den 6,2 i genomsnitt (beräknat på 20 170 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar