söndag 27 mars 2022

Smakebit på søndag: Ner i mörkret

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Det vackra vårvädret har fortsatt här i söder, hela veckan. Otroligt skönt, även om det har börjat blåsa nu. Det börjar klia i odlingsgenen, känner jag. Nästa vecka kommer att bli jobbig för då ska jag äntligen få gå den där kursen som jag har försökt få gå i fyra år. När jag äntligen fick ett okej, för ett år sedan, så ställde en pandemi till det och den har varit inställd de två tidigare tillfällena som jag har anmält mig. Trots att de har varit digitala. Nu hoppas jag på tredje gången gillt.

Igår började jag läsa andra delen i serien om den skotska polisen Monica Kennedy, Ner i mörkret av G R Halliday. Första delen var bra, men där fanns ett veritabelt nystan av lösa trådar. Jag vill hemskt gärna knyta ihop dem nu.

Min smakebit är sida 68:
    Det var en hand, en förtorkad hand. En ny fasa bubblade upp inom honom eftersom han insåg att de mörka fingrarna på något sätt förebådade det öde som redan var bestämt åt honom. Han tvärstannade. Steg närmade sig genom ljungen bakom honom. Han kramade om kniven. Gör något. Spring! Men armarna fortsatte att hänga utefter sidorna, som förlamade, och skakade så våldsamt att det kändes som om de inte längre var hans. Världen gungade och han såg inte längre klart.
    När fingrarna slöt sig om hans hals bakifrån knep Scott hårt ihop ögonen och lät kniven falla ur handen. I huvudet upprepade han samma ord om och om igen: Det här är en dröm. Det är en mardröm.
    Men Scott sov inte. Och hans mardröm hade bara börjat.

18 kommentarer:

  1. Rekord i soliga marsdagar, härligt, inte läst författaren tidigare, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får passa på att njuta nu 🙂

      Radera
  2. Det verkar otillräckligt att bara knipa ihop ögonen när någon försöker döda en. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  3. usch! obehagligt! kände varken till författare eller titel. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inget man själv vill uppleva.

      Radera
  4. Spännande smakbit! Jag har första delen i hyllan oläst. Hoppas kursen blir bra :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om vart det verkar vara på väg här...

      Radera
  5. Eftersom hon är skotsk och jag föredrar den här typen av böcker som tv-serie så kan jag ju hoppas på en filmatisering. #älskaskottland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den skulle förmodligen göra sig riktigt bra som TV-serie.

      Radera
  6. Tack för smakbiten!Ska kolla upp författaren.

    SvaraRadera
  7. Det har vært utrolig vakkert vær her og den siste uken. Det gir en følelse av at våren endelig har kommet :-) Mannen min snakker om å starte i hagen og få rensket opp litt etter vinteren, så jeg håper på godt vær ett par dager til :-) Ha en riktig fin søndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns som att det har varit sol här i halva mars. För min del får det gärna fortsätta 😁

      Radera
  8. Jag är usel på att knyta ihop trådarna, därför läser jag sällan deckare. Sitter där som ett fån när alla andra har fattat vem den skyldige är. Brukar dock uppskatta tv-krim, de innehåller så mycket annat så jag kan strunta i om jag inte alltid hänger med, hihi
    Tack för smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar ju att knyta ihop trådar och lösa problem 🙂 Här är det inte så många lösa trådar vad gäller gåtan utan mer huvudpersonens bakgrund. Det refereras hela tiden till den, men man får inte veta vad det handlar om.

      Radera
  9. Det där verkar ju spännande och otäckt. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera