torsdag 17 mars 2022

Hett i hyllan #344

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Här kommer ytterligare en från bokrean 2018.
Jag minns faktiskt inte riktigt på vilka grunder som Tannie Marias recept på kärlek och mord av Sally Andrew ramlade ner i min kundkorg.

Eventuellt så kan lockelsen ha bestått av ordet recept, men jag kan inte ens minnas att jag har läst baksidetexten på denna. Det har ju i och för sig gått fyra år, men ändå, jag brukar komma ihåg vad en bok sägs handla om. Speciellt en bok som jag ju faktiskt har köpt. Jag önskar att jag kunde säga att boken lockade eftersom den utspelar sig i Sydafrika, men om det var det så har jag glömt även det. Jag blev glatt överraskad nu när jag upptäckte att författaren är därifrån också. Det ska jag (försöka) komma ihåg när jag behöver en bok från Afrika.

Så här står det på baksidan:
Möt Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka bosatt i Klein Karoo i det inre av Kapprovinsen. När centralredaktionen lägger ner Tannie Marias matspalt för att blidka tidningens finansiärer får hon frågan om hon i stället kan tänka sig att bli the Gazettes samlevnadsexpert. Tannie Maria tackar ja till uppdraget under stor tvekan men upptäcker snart att hon har en viss fallenhet för att lyssna till människors problem och att hon kan komma med goda råd, som hon kryddar med lämpliga matförslag.

Snart strömmar läsarbreven in från hela Sydafrika, men det är särskilt en brevskriverska som upptar hennes tankar, en kvinna som misshandlas av sin man men som inte förmår bryta upp från sitt äktenskap. Kvinnans situation väcker minnen ur Tannie Marias eget våldsamma förflutna och när kvinnan mördas förmår Maria inte förhålla sig passiv längre utan beslutar sig för att själv spåra upp mördaren med sin matlagninskonst som vapen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

  1. Jag ser på nätet att Sally Andrew har skrivit fler deckare från Sydafrika. De kanske är lite grand åt mysdeckarhållet. I alla fall inte gräsligt blodiga och våldsamma.
    http://mosstanten.se/2022/03/17/hett-i-hyllan-146-letters-to-alice/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det låter onekligen mer som en mysdeckare än en blodig och brutal.

      Radera
  2. Åh jag blev sugen på att läsa den.
    https://rammengarden.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-v-10-gyllene-buddha.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev jag också nu när den kom i blickpunkten.

      Radera
  3. Helt okänd för mig men blev lockad!
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/03/17/hett-i-hyllan-287/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matlagning och deckare, vad mer kan man önska 🙂

      Radera
  4. Helt okänd bok för mig.
    Här är min hett i hyllan denna vecka
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-vecka-11-2022.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att jag kände till den heller, när jag köpte den 🙂

      Radera