torsdag 3 mars 2022

Hett i hyllan #343

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2018.
Eremiten av Thomas Rydahl är den typ av bok som man kan kalla periodare.

Första gången jag la märke till den så tyckte jag att den lät som något för mig. Sedan började det dyka upp... mindre positiva recension och då dalade mitt intresse. Tillräckligt många negativa recensioner kan ibland trigga mitt intresse och så skedde här. För att därefter återigen slå över till andra änden på skalan. Så där har det hållit på. Egentligen, om jag minns rätt, så tänkte jag inte alls köpa den. Men så behövde jag ytterligare en bok för det där "köp fyra, betala för tre"...

Så här står det på baksidan:
På en strand i turistmålet Fuerteventura står en helt ny bil. I bagageluckan ligger en pappkasse med en liten död pojke. Ingen saknar honom.

Det sista Fuerteventura behöver är ett brutalt brottsfall som jagar iväg ännu fler turister från öns vindpinade stränder. Den lokala polisen försöker mörka händelsen, men den gamla eremiten Erhard vill inte släppa fallet. Han har för många år sedan brutit med fru och barn i Danmark och livnär sig nu som taxichaufför och tillfällig pianostämmare för öns få rika människor.

Den döde pojken tvingar Erhard tillbaka till livet. Men vad kan en gammal man, en förlorare som vägrar att följa med i tiden och som inget vet om internet, mobiltelefoner och sociala medier göra för att lösa ett modernt mysterium med trådar som leder långt bortom Fuerteventura?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

  1. Thomas Rydahl har jag aldrig hört talas om, vilket kanske inte förvånar, men jag ser på Wikipedia att han fickuret priser för denna sin debutbok. Kanske är den bra? Man måsteju ha lust till att läsa den förstås, om man ska läsa den.
    http://mosstanten.se/2022/03/03/hett-i-hyllan-144-svenska-bilder/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har inte speciellt bra betyg på Goodreads, men det är ju bara en fingervisning liksom. Man kan få ett litet hum.

      Radera
  2. Men herregud! Fick tre priser!

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst din bok. Tack för tips
    https://rammengarden.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-v-9-2022-kvinnan-som-stal.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den kanske kan vara något att ta med sig om man åker till Fuerteventura 🙂

      Radera
  4. Eremiten har jag med. https://eggetbok.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-135.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så jag är inte ensam om att inte ha läst den?

      Radera
  5. Visste inte ens om din bok, men här finns min
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-vecka-9-2022.htmli

    SvaraRadera
  6. Jag har två böcker av honom i hyllan. Olästa.
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/03/03/hett-i-hyllan-285/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två alltså. Jag har åtminstone bara en 🙂

      Radera