fredag 11 mars 2022

Senaste tillskotten

Det kommer ju lite spridda skurar av nya böcker även till mig...

Läsretreaten i Varberg blev av i år! Dock inte på samma hotell som vi brukar och inte heller lika många, men det blev av. Det blev också bokbytet och därifrån fick jag med mig Hjärtlinjer av Brit Bennett. Av handlingen så ser jag att det ju är den här boken jag ska ha med mig om den där, sedan länge, planerade resan till USA blir av. Då är det tänkt att både New Orleans och Los Angeles ska besökas.

Det kom en överraskning också. Ner i mörkret av G R Halliday är andra delen i serien om den skotska kriminalkommissarien Monica Kennedy. Första delen tyckte jag om så denna ser jag fram emot att läsa. Tack till Modernista!

Som en extra bonus så fick vi som backade de två nya antologierna från Swedish Zombie en novell. Bjällror av Rikard Slapak dök upp i min inbox som en glad överraskning. Noveller är aldrig fel och denna låter spännande. Tack till Swedish Zombie!

Och så kom då bokrean... Först ut är de jag lyckades hitta i den fysiska bokhandeln. Jag blev faktiskt både besviken över rean (det var typ tre bord med böcker) och extremt förvånad över mig själv när jag kom ut med endast tre böcker. Varav den ena inte ens är en roman. Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck hade jag av någon outgrundlig anledning inte redan i hyllan. Det är nu åtgärdat. Solsken och parmesan av Christoffer Holst... alla böcker av Christoffer Holst lockar. 100 balla ställen i Skåne, sammanställt av Valle Westesson, har jag kikat på i flera år och nu är den äntligen min. Jag hoppas på många utflykter i sommar.

Jag beställde två böcker på bokrean också, på CDON. Angivaren av Jan-Erik Fjell, som är första delen i serien om Anton Brekke. Den är med i min Boktolva i år, tack vare att andra delen står i hyllan. Två sanningar och en lögn av Riley Sager var egentligen den enda som var självklar att köpa. Jag gillade verkligen hans första bok.

Ytterligare två böcker fick göra rea-böckerna sällskap, men dessa var inte på rean i sig. Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson är fjärde (och sista?) delen i serien om Leo Junker och jag gillar att ha serier kompletta i hyllan. Felsteg av Maria Adolfsson är första delen i serien Doggerland och den har funnits på min nyfiken-på-lista i evigheter. Nu är den min.

6 kommentarer:

  1. Hjärtlinjer verkar jättebra! Två sanningar och en lögn köpte jag i pocket på rea, den ser jag fram emot att läsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att jag hade hört talas om Hjärtlinjer innan jag fick den, men den låter intressant. Två sanningar och en lögn är jag jättenyfiken på, gillade ju De sista flickorna jättemycket.

      Radera
  2. Doggerlandserien är jag nyfiken på. Liksom Hjärtlinjer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så jag är alltså inte den enda som inte har läst Doggerland? 🙂

      Radera
  3. Jag har läst Hjärtlinjer som jag gillade rätt mycket. Jag blev inte lyrisk men det är ändå en bok som sticker ut och som jag fortfarande minns väldigt väl. Sen tror jag att du kommer gilla Doggerland-serien bara du kommer igång med den :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka komma ihåg att det är Hjärtlinjer jag ska ha med mig om/när USA-resan blir av. Den låter som helt rätt bok för det. Doggerland-serien är jag nog helt säker på att jag kommer att gilla 🙂

      Radera