torsdag 10 mars 2022

Hett i hyllan #344

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi håller oss kvar vid bokrean 2018, där finns det mycket att gå igenom.
Kanske var det mot bättre vetande som jag köpte Där inga ögon ser av Dag Öhrlund.

Jag gissar att inte speciellt många spänningsläsare har missat serien som Dag Öhrlund har skrivit tillsammans med Dan Buthler. Den om polisen Jacob Colt som gick över till att handla om psykopaten Silfverbielke. Jag läste de två första med stor behållning. Sedan blev det bara för mycket. Av allt. Specifikt sex- och våldsscener. Gärna samtidigt. Det är inget jag uppskattar att läsa om så efter sjätte delen gjorde jag slut med serien och författarna. Trodde jag. Men så gick jag och köpte den här boken, som är första delen i serien om den specielle polisen Ewert Truut. Jag bara hoppas, intensivt, att det inte är Dag Öhrlund som skrev de delar jag inte gillade i ovan nämnda serie.

Så här står det på baksidan:
När den buttre och fördomsfulle kommissarien Ewert Truut får komma tillbaka till Stockholm efter några års kommendering till en liten skånsk ort, är det på ett villkor - att han tar sig an cold cases och löser dem. Till sin förfäran upptäcker Truut att han inte får arbeta ensam. Hans nya medarbetare, den snygga Carolina Herrera och datageniet Måns Schmidt, får båda jobba hårt för att övertyga Truut om att han behöver dem.

Uppdraget börjar i Mariefred och Truut märker snart att trion inte är välkommen. Vem eller vilka känner till sanningen om Mattias död för tio år sedan - pojkens mamma, gymnastikläraren, den före detta polischefen eller gangstern som blivit advokat?

Truut måste återupprätta sin heder genom att lösa fallet. Samtidigt kämpar han mot inre demoner och konfronteras gång på gång med sina fördomar, vilket leder till mer än en överraskning.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Nej, mycket våld i en bok, för att ge underhållning, har jag mycket svårt för. Då får vi hoppas att den här boken är lite annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att den här serien är annorlunda. Jag hoppas det i alla fall.

   Radera
 2. http://mosstanten.se/2022/03/10/hett-i-hyllan-145-dar-vi-en-gang-gatt/

  SvaraRadera
 3. Tack för tips!
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-v-10-2022-midnattssolens.html

  SvaraRadera
 4. Inte läst, men kanske skulle prova, vet inte har inte läst de böcker han har skrivit tillsammans med Dan Buthler hellre så...?
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-vecka-10-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien verkar vara ganska populär.

   Radera
 5. Jag har faktiskt inte läst en enda bok av honom. Trots att jag gillar deckare.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/03/10/hett-i-hyllan-286/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna han har skrivit med Dan Buthler rekommenderar jag inte. I så fall bara de allra första. De här böckerna som han skriver på egen hand verkar vara något helt annorlunda.

   Radera