torsdag 24 mars 2022

Hett i hyllan #345

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2018.
Minnet är lite luddigt huruvida jag kände till Pakten av Michelle Richmond innan jag köpte den.

Uppenbarligen så är det inte bra att botanisera i en fysisk bokhandel under bokrean. Det är då de där impulsköpen uppstår, verkar det. När man kan gå och känna, klappa och vända fram och tillbaka. Nu låter ju denna ganska spännande och den har ett hyfsat betygsgenomsnitt på Goodreads, så kanske är den något att ha. Samtidigt så låter den ju lite som något man har läst förut, tycker jag. Är det någon som har läst den och kan motivera mig att ta tag i den?

Så här står det på baksidan:
Nygifta Alice och Jake får ett märkligt erbjudande av en man de träffar på sitt bröllop: att de ska gå med i något han kallar Pakten. Målet för Pakten är tydligt: att hjälpa varandra till lyckliga livslånga äktenskap. Här finns personer från samhällets toppskikt, som delar allt men låtsas att de inte känner varandra om de råkas på stan.

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon när din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gång i kvartalet. Nämn aldrig Pakten för någon utomstående.

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgång. Tills en av dem bryter mot en regel.

När det går upp för dem vad det är för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstå som en ond dröm.

Pakten, liksom äktenskapet, är något man förbinder sig till på livstid. Och de andra paren är beredda att ta till vilka medel som helst för att helga målet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Har inte läst den så kan inget säga. Historien låter ju inte särskilt realistisk, men är den väldigt bra skriven så. Är det inte det som gör det?
    http://mosstanten.se/2022/03/24/hett-i-hyllan-147-grupp-krilon/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju generellt svårt för böcker där själva grunden inte är trovärdig, men jag har en del problem med verklighetsförankring nu. Så mycket händer som jag aldrig trodde skulle hända.

      Radera
  2. Låter som en intressant bok. Den här jag inte läst. Tack för tips!

    https://rammengarden.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-20220324-en-enda-risk.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det görs på ett bra sätt så kan no boken vara bra.

      Radera
  3. Inte läst, men den låter som en bok jag skulle vilja läsa.
    Mitt bidrag finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/03/hett-i-hyllan-vecka-12-2022.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den lät i alla fall spännande när jag köpte den 🙂

      Radera
  4. Hm, märklig story. Men kan ju vara bra. Kände inte alls till boken innan.
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/03/24/hett-i-hyllan-288/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner mig tveksam till om man skulle på med i en sådan pakt, men med tanke på hur många som faktiskt går med i skumma saker så kanske även detta skulle kunna hända.

      Radera