torsdag 24 december 2015

Hett i hyllan #19

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Om jag ska vara helt ärlig, och det ska man ju, så har jag faktiskt ingen som helst aning om varför jag köpte Blandat blod av Katarina Mazetti.
Jag blev lite förvånad nu när jag såg att jag tydligen köpte den på Bokbörsen och om jag köpte den begagnad så måste det ju ha funnits en tanke bakom. Nåväl, det är nästan fyra år sedan och jag är gammal. Det måste vara därför jag inte minns.

I alla fall så är det ju första delen i serien som heter Släkten, den är något så ovanligt som en serie där böckerna skrivs av olika författare. Det låter som en väldigt intressant idé och jag har faktiskt redan köpt andra delen, Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg, och tredje delen, Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg. Om jag fattat rätt så är detta någon sorts släktkrönika och första boken startar på 900-talet. Det finns nu sju böcker i serien och den senaste utspelar sig under mitten av 1200-talet. Jag har ju bara de tre första, men om jag gillar dem så får jag väl skaffa de andra också.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

2 kommentarer:

  1. De där har jag inte hört talas om tidigare. Tack för tipsen.

    SvaraRadera