söndag 20 december 2015

Kommande böcker januari 2016

Då var bokutgivningen igång igen... Flera intressanta boksläpp i januari, det här är egentligen bara ett urval.

Sjuka själar av Kristina Ohlsson
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-01-13
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?


Kristina Ohlsson goes skräck? Den här får jag nog köpa med julklappspengarna :)

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Middagsmörker av Charlotte Cederlund
Genre: Fantasy
Serie: -
Antal sidor: 200
Utgivningsdatum: 2016-01-18
Förlag: Opal

Från Bokus
Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar.

Samisk mytologi möter fantasy? Intressant. Måste ha.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vem är Evan Smoak? av Gregg Hurwitz
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-01-18
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Evan Smoak lever under falsk identitet. Hans penthouse-våning är ett ointagligt, högteknologiskt fort. Han har lägenheter, bilar och vapengömmor strategiskt utplacerade över hela Los Angeles.

Men Smoak är inte en paranoid galning. Detta är hans vardag. Det är resultatet av en barndom som från tolv års ålder bestått av en skoningslös hårdträning med ett enda mål: att bli den perfekte mördaren.

Smoak har tillbringat hela sin uppväxt i ett topphemligt och olagligt forskningsprojekt hos försvarsdepartementet. Men något händer i organisationen: Smoaks hanterare, den enda personen han verkligen känner, mördas och hans tillvaro kollapsar.

Smoak vänder organisationen ryggen. Han går under jorden och väljer istället att använda sina färdigheter för att hjälpa människor som hamnat i knipa. Men någon anser att Smoak är en riskfaktor som måste försvinna. Och denne någon har samma träning som Smoak själv.


Det här låter ju precis som något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En hemlig plats av Tana French
Genre: Kriminalroman
Serie: Dublin Murder Squad (5)
Antal sidor: 550
Utgivningsdatum: 2016-01-22
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Fotot visar en leende tonårskille. Över hans blå t-shirt har någon omsorgsfullt klistrat fast utklippta bokstäver: Jag vet vem som dödade honom.

Det har gått ett år sedan Christopher Harper hittades ihjälslagen på den välklippta gräsmattan innanför murarna på flickinternatet St Kilda's. Chris var sexton år och elev på pojkskolan i närheten. Nu dyker en av tjejerna på St Kilda's, Holly Mackey, upp på polisstationen med ett foto på Chris i handen. Holly säger att hon hittat bilden på internatskolans anslagstavla, där eleverna sätter upp lappar med sina hemligheter. Hennes historia ger nytt liv åt fallet och kriminalaren Stephen Moran ser sin chans att äntligen klättra i graderna. Men för att lyckas måste han samarbeta med Antoinette Conway: kantig, illa omtyckt och utstött bland de manliga kollegorna på mordroteln. Och han måste tränga sig in i den slutna och laddade världen på internatet.


Ligger lite efter i den här serien (har vi hört det förut?), men den är nog ett måste i min hylla.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Före festen av Saša Stanišic
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 355
Utgivningsdatum: 2016-01-22
Förlag: Weyler

Från Bokus
Det är natten före den årliga Annafesten i Fürstenfelde, ett litet samhälle i norra Tyskland. Alla sover. Utom fru Kranz, den nattblinda målarinnan som vill porträttera samhället i mörker. Och herr Schramm, en f d officer i DDR:s Folkarmé, som har fler argument mot att leva än att sluta röka. Ja, och så rävhonan.

Ingen har sett inbrottet i Hembygdsgården. Men byarkivet står öppet. Fast det är inte det som har blivit stulet som upprör, utan de gamla historier, sägner och sagor som nu släpps lösa.


Som sagt. Jag läser på tok för lite av författare utanför Norden, Storbritannien och USA. Tyskland ligger inte där.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.När livet börjar om av Lucy Dillon
Genre: Chick-lit
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2016-01-27
Förlag: Forum

Från Bokus
Libby och Jason har lämnat London för att ta över ett gammalt familjehotell på landet. De ska förverkliga sin dröm och förvandla det till en lyxig tillflyktsort för stressade storstadsmänniskor. Men projektet bjuder på fler svårigheter än de anat. Snart börjar Libby undra om det verkligen är den nystart för henne och Jason som hon hoppats på.

En dag inträffar en otäck händelse precis utanför huset. En okänd kvinna blir påkörd och tappar minnet till följd av olyckan. När Libby erbjuder kvinnan att återhämta sig på hotellet sätter det igång en kedja av positiva händelser som kommer att förändra livet för många - och förverkliga mer än en dröm.


Lucy Dillon har jag fortfarande inte läst något av, men nu får hon vara med på nästa års boktolva. Och jag tror jag gillar.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

6 kommentarer:

 1. Åh, det kommer mycket spännande på bokfronten i januari ser jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dessvärre eller vad man ska säga :)

   Radera
 2. T.o.m. jag som inte är ett skräckfan lockas av Kristina Ohlssons bok :.) Lucy Dillons bok kommer säkert dottern att skaffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror skräck av Kristina Ohlsson kan bli mycket bra :) Lucy Dillon ska jag faktiskt äntligen ta och läsa alldeles snart.

   Radera
 3. Å där växte tbr-listan ofantligt på två sekunder. Tack för den. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad att jag kan stå till tjänst ;)

   Radera