torsdag 31 december 2015

Hett i hyllan #20

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Så var det dags för ännu en serie som blivit stående oläst. Egentligen är det bara två av dem som är hyllvärmare i dag, men i morgon är ytterligare två det.
Harlan Coben är egentligen inte en författare jag uppskattat, tills jag råkade hitta serien om Myron Bolitar. Jag har bara läst de två första delarna, men har verkligen gillat dem. Det är hårdkokt med humor och det är jag svag för.

Det har varit lite svårt att hitta de här gamla böckerna, men det verkar som att de kommer i nyutgåva nu och dessutom har del sex och sju också översatts till svenska nu. Yey!

Tredje delen, Rivalen, köpte jag redan i februari 2012 och fjärde delen, Lögnaren, i november 2013. Femte delen, Svikaren, och sjätte delen, Hämnaren, köpte jag under 2014 så de blir officiellt hyllvärmare i morgon. På Black Friday i år hittade jag faktiskt sjunde delen, Donatorn, så den blir inte hyllvärmare på ett bra tag än, men den får vara med här med sina kompisar ändå.

Det verkar finnas tio delar i serien och om jag lyckas hitta de tre delar som saknas nu så är ju det här ett solklart objekt för att vara med i Finish That Series Challenge i framtiden.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Så bra når man endelig får tak i bøker man har lett etter lenge! Håper du får en fin nyttårsfeiring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett tag verkade det som att ett par delar inte skulle översättas så jag är glad nu. Nu ska jag bara läsa dem också :) Och detsamma till dig :)

   Radera
 2. Jag har läst e bok av Coben men blev lite besviken men ska nog ge han en chans till då många jämför han med Linwood Barclay som jag älskar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag hade läst två andra av Coben innan jag hittade serien om Myron. Egentligen hade jag bestämt mig för att inte ge honom fler chanser, men jag är glad att jag ändrade mig :)

   Radera
 3. Jag har faktiskt läst en av mina Coben-böcker i år och har tänkt läsa fler under nästa år. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag ska försöka få tag i de delar som saknas så kan jag ha med den här serien i nästa års Finish That Series Challenge :)

   Gott nytt år!

   Radera
 4. Jag är lite sugen på att läsa den här serien. Kanske något för 2016? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag ska ta och läsa någon del också :)

   Radera