torsdag 14 november 2019

Hett i hyllan #222

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Knappt en handfull kvar från bokrean 2016.
Även veckans bok är från Island, detta fantastiska sagoland. Ödemark av Yrsa Sigurðardóttir är fjärde delen i serien om Þóra Guðmundsdóttir, men den utspelar sig tydligen på Grönland.

Det är lite knepigt med den här serien, den verkar inte ha översatts i ordning och det har varit klurigt att få fram i vilken ordning de ska vara. Tack vare den isländska Wikipedia-sidan så är jag nu (ganska) säker på vad som är rätt. Jag läser precis första delen (som har stått i bokhyllan i evigheter och var nummer 13 ut i Hett i hyllan) så nu är det bara att fortsätta. Tyvärr så har jag inte den tredje boken, men det får väl lösas när jag väl kommer dit.

Så här står det på baksidan:
En ung tysk student hittas mördad och torterad på en kyrkogård i Reykjavik. Polisen som undersöker fallet upptäcker att offret experimenterat med tunga droger och tror att gärningsmannen finns bland de lokala knarkhandlarna. Men så enkelt löses inte den finurliga gåtan. Þóra, en kvinnlig isländsk advokat, åtar sig fallet och inser snabbt att det finns förgreningar långt bakåt i tiden samt utanför öns gränser. Och till den nordvästra delen av Island, där de isländska häxbålen brann. Þóra får inblick i en värld hon inte trodde existerade.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Jag har ännu inte läst något av henne, men blir alltid lika nyfiken när hon dyker upp.
  http://ottosson.cc/hett-i-hyllan-6-q/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att äntligen ta tag i den där första delen som har väntat så länge :)

   Radera
 2. Island och Grönland är ju spännande miljöer. Det skrivs visst ganska många isländska deckare. Själv har jag bara läst Arnaldur Indridason.
  http://mosstanten.se/2019/november/hett-i-hyllan-30-mina-framlidna-fruar-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser ju precis första delen i serien och den känns inte riktigt så "isländsk" som Arnaldur och andra jag har läst, men jag gillar det. Också :)

   Radera
 3. Har läst andra böcker av henne och gillat dem. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-222.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen, som jag läser nu, är i alla fall bra än så länge :)

   Radera
 4. Har bara läst första. Och den första i hennes nya serie
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/11/14/hett-i-hyllan-170/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, hon har börjat med en ny serie. Den ska jag nog kolla upp lite närmare. Känns det som nu.

   Radera
 5. Jag har läst hennes två första deckare, och skulle gärna vilja fortsätta vidare i serien, men då förstår jag att jag behöver forska lite i vilken bok jag behöver läsa om jag ska läsa dem i ordning.

  Mitt bidrag för veckan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-vecka-46-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev glad när jag kom på att jag kunde kolla den isländska Wikipedia-sidan. Det hjälpte :)

   Radera
 6. Känner igen din bok, men har inte läst den.
  Här kan du hitta min bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-222.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag kommer till den så småningom :)

   Radera
 7. Låter spännande. Island lockar. Kanske skulle testa. Alltid sen med min länk eftersom det är fullt upp på torsdagar - även om inlägget för all del brukar ligga uppe rätt tidigt:
  https://scyllashylla.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-23.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Island lockar alltid, det är ju lite exotiskt. I första delen, som jag läser nu, är det dock inte speciellt mycket utemiljö.

   Radera