torsdag 28 november 2019

Hett i hyllan #224

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dags för den nästsista från bokrean 2016.
Maggie Stiefvaters Dödsritten vet jag exakt varför jag köpte.

Det här är en författare som jag har varit nyfiken på i evigheter. Tack vare en annan bokbloggare (nu tittar jag på dig, Cassandra), som så många gånger förr. Hon bara älskar Stiefvaters böcker och varje gång hon skriver om någon av dem blir jag sugen på att läsa den enda jag har. Den gav hon full pott så man kan väl säga att förväntningarna är ganska höga... Jag undrar om jag inte måste lägga till Stiefvater som ett alternativ på nästa års Boktolva. Jo, det måste jag.

Så här står det på baksidan:
Varje höst går Scorpioloppet av stapeln på stranden nedanför Skarmouths vita klippor. Tusentals människor samlas för att se hästarna och havet som efteråt sköljer stranden ren från blod. Capaill uisce är bestialiska vattenhästar som är ofattbart snabba och extremt svåra att tämja. De dödsföraktande ryttarnas kamp om att ta kommandot över hästarna är våldsam ett nederlag innebär att hästen biter ihjäl ryttaren eller tar honom med sig ner i djupet. Vissa ryttare överlever. Andra gör det inte. Sean Kendrick, fyrfaldig vinnare av kapplöpningen, och Kate Puck Connolly, dess första kvinnliga deltagare, har båda mer att vinna och att förlora än någon annan ryttare någonsin haft. Men bara en kan segra.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Dramatiskt och spännande. Jag har aldrig läst Stiefvater.
  Det är problem på Blogg.se men jag är med idag också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nu lagt till Stiefvater på nästa års boktolva, så nu ska det bli av :)

   Radera
 2. Känner inte till författaren eller boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-224.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hör inte till mina vanliga genrer.

   Radera
 3. Min portal Blogg.se tycks ha ett allvarligt fel idag. Man kan inte logga in via webportalen. Jag publicerade via appen. Trodde jag. Men inlägget är tydligen inte publicerat. Det finns på Instagram dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollar på din blogg senare. Eller Instagram :)

   Radera
 4. Jag älskar Maggie Stiefvater men har fortfarande inte läst denna bok. Det beror mest på att den har hamnat på en undanskymd plats och glömts bort. Tycker absolut att du ska ha med henne i din Boktolva nästa år! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu ett Stiefvater-fan alltså :) Jodå, nu finns hon i nästa års boktolva.

   Radera
 5. Jag har läst (och älskat) Stiefvaters Shriver-trilogi, men den här har jag oläst. Tack för påminnelsen!
  Min heting http://ottosson.cc/hett-i-hyllan-8-vanta-pa-vind/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det var så många som gillar henne :)

   Radera
 6. Åh Stiefvaters böcker vill jag läsa mera av, läst Shiver-trilogin och gilalt den.
  Min bok denna vecka finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-vecka-48-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så ännu en :) Nu är jag säker på att jag gjorde rätt som la till henne i boktolvan.

   Radera
 7. Först nu får jag klart för mig att jag har blandat ihop Maggie Stiefvater med Jessica Schiefauer - hur man nu kan göra det. Namnet är ju väldigt bekant, men jag var tvungen att googla för att få lite ordning på det hela. Jag inser nu att jag faktiskt läst en bok av henne, den del av 'Spirit Animals' som hon skrivit (del 2, 'Hunted'). Den läste jag för min äldste. 'Dödsritten' ger lite tjurrusning-i-Pamplona-vibbar. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/11/hett-i-hyllan-24.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schiefauer har jag ju läst och hon är bra. Och svensk. Till skillnad från Stiefvater som är amerikan :) Nu har jag ju bestämt att jag ska läsa denna någon gång under 2020, det ska bli oerhört intressant.

   Radera
 8. Jag har läst en bok av henne och den gillade jag faktiskt trots temat.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/11/28/hett-i-hyllan-172/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var jag ju tvungen att kolla upp vilken bok du har läst och det temat är nog inte en favorit för mig heller.

   Radera