torsdag 10 juni 2021

Hett i hyllan #304

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den andra från e-boksrean i slutet av juni 2017.
Yxmannen av Ray Celestin var en riktig snackis när den kom. Ibland räcker det.

Det var nog egentligen med lite tvekan som jag till slut köpte denna. Länge tänkte jag att jag nog inte ville läsa den. Varför vet jag inte. Förmodligen hade jag fått för mig att jag inte skulle gilla, men så var det ju det här med att alla pratade om den... New Orleans 1919 är inte min favoritplats eller favorittid. Däremot så är ju seriemördare och bestialiska mord lockande. Om jag gillar den så har det hunnit komma ytterligare två delar i den här serien.

Jag kan ju inte riktigt, med gott samvete, påstå att denna har sparats för att läsas under någon semesterresa. Det har blivit några sedan den köptes. Men det i huvudsak så jag har tänkt. E-böcker är ju perfekt på resande fot.

Så här står det på baksidan:
New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord. Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca D'Andrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Jag fick den boken och den tidigare, men har inte läst dem än. Jag har knappt läst något alls den senaste tiden, men hoppas det blir mer av det nu. Omslaget ser ut som en tatuering min bros skulle kunna ha, ingenting för mig, men jag är ändå nyfiken på böckerna i den här serien, jag inbillar mig att de är väldigt välskrivna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är både lockad och inte av den här boken. Det är ju en tid och plats som inte alltid funkar för mig. Men ja, jag har också fått för mig att detta är välskrivet.

   Radera
 2. Det här en en sådan spänningsroman som jag tittar närmare på när jag ser omslagsbilden. Men när jag vänder på den och läser ”bestialiska mord” lägger jag ner den.
  http://mosstanten.se/2021/06/10/hett-i-hyllan-109-still-lifes-stilleben/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det som lockar mig 😁

   Radera
 3. Den boken står i min hylla med oläst. https://eggetbok.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-117.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jag är inte helt ensam om att inte ha läst den då 🙂

   Radera
 4. Jag tyckte den var riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång hoppas jag få läst den och jag hoppas att jag också gillar den.

   Radera
 5. Den har jag faktiskt läst och har nästa del oläst i bokhyllan. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-304.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i alla fall lyckats låta bli att köpa nästa del innan jag har läst denna. Än så länge.

   Radera
 6. Yxmannen har jag läst och den tyckte jag var riktigt bra! Jag har precis läst den andra boken, Mafioso (som varit en hyllvärmare hos mig) och den gillade jag också. Då är handlingen i Chicago men med samma "deckarduo".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ju att det här kan vara något jag gillar och jag vill ju veta om jag gör det. Kanske får knuffa upp denna i läskön 🙂 Tyvärr så är den lite svår att sätta i den prioriterade hyllan, den ligger ju på läsplattan.

   Radera
 7. Yxmannen ja. Läste den och har för mig jag gillade den. Men har ändå inte läst vidare i samma serie.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/06/10/hett-i-hyllan-249/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där blir det ju nästan jämt, tycker jag 🤔

   Radera
 8. En bok jag har haft tankarna på att läsa...men inte läst precis som med denna...
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-vecka-23-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång jag ser den så tänker jag att jag borde läsa den 😁

   Radera
 9. Den har jag sett hos Vargnatt. New Orleans 1919 låter ju trevligt - bestialiska mord mindre så. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/06/hett-i-hyllan-39.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi lockas ju av olika saker 😁

   Radera