torsdag 6 januari 2022

Hett i hyllan #334

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi börjar närma oss slutet på de olästa från julen 2017, men lite till håller vi där.
Värd att döda av Peter Swanson var verkligen i ropet då, för fyra år sedan.

Jag hade nog inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att den här boken fortfarande skulle vara oläst. Fyra år senare. Den låter ju jättespännande, lite lagom psykologisk spänning och opålitliga berättare. Typ. Vad mer kan man liksom önska? Jag har många knep för att ta tag i de här gamla hyllvärmarna, men det verkar som att jag behöver fler. Knep alltså. Har du läst den? Var den bra?

Så här står det på baksidan:
I väntan på ett försenat flyg från London till Boston träffar Ted Severson den vackra och mystiska Lily Kintner. Det visar sig att de ska med samma flyg, och för att fördriva tiden börjar de två främlingarna dricka martinis och leka en lek som går ut på att de avslöjar hemligheter för varandra. Leken tar dock en allvarlig vändning när Ted, halvt på allvar och halvt på skämt, berättar att han vill döda sin fru och Lily erbjuder sig att hjälpa till. Tillbaka i Boston fortsätter de två att smida mordiska planer. Men vad Ted inte vet är att även Lily döljer ett mörkt förflutet. Snart blir de indragna i en fartfylld katt och råtta-lek, full av oväntade vändningar, där det är omöjligt att veta vem som är förövare och vem som är offer.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Ännu en författare jag inte läst
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/01/06/hett-i-hyllan-277/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi åtminstone två 🙂 Det var mycket snack om den här boken när den kom och jag tror att den kan vara riktigt bra.

   Radera
 2. Den har jag läst den var riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Intressant bok, låter som en jag skulle gilla.
  Min denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/01/hett-i-hyllan-vecka-1-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att den låter mycket intressant. Det hade varit så trevligt att kunna läsa alla de här böckerna samma vecka som de dyker upp i Hett i hyllan. Plus de andra böckerna som man läser.

   Radera